avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... referitor la centrala de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

referitor la centrala de apartament

in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de apartament, platind la momentul instalarii cu totii montarea tevii ce deserveste aceste centrale( teava avind diametrul mai mare decit teava obisnuitaa cu care era dotat blocul la momentul mutarii noastre,Intrebarea mea este: cei care s-au racordat ulterior instalarii acelei tevi mai groase de care am facut vorbire mai sus, sint obligati a ne plati cota parte din aceasta instalatie, noua celor care am initiat si platit lucrarea?exista vreo lege in care daca au trecut trei ani dela instalarea tevii, noi nu mai avem dreptul la despagubiri? mentionez ca blocul ate 10 etaje ,iar lucrarea a costat f.mult. deasemeni du mai este necesar acordul vecinilor cind se face un nou racord asa cum era mai inaite? Aceasta regula este introdusa de presedintele de asociatie ales de noi ca sa ne faca legile dupa placul lui.(cei ce dau cota parte primesc o lista dela acesta cui sa se dea iar banii aferenti cotei parti ii primeste el si-i imparte!!! el. )este ceva putred in condominiu sa nu zic in Danemarca. Multumiri
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:36, 29 Martie 2011
Bineinteles ca trebuie sa va despagubeasca. Pentru dosarul ce se va depune la Distrigaz, este nevoie si de acordul titularului de coloana....
monatedys a scris:

Aceasta regula este introdusa de presedintele de asociatie ales de noi ca sa ne faca legile dupa placul lui.(cei ce dau cota parte primesc o lista dela acesta cui sa se dea iar banii aferenti cotei parti ii primeste el si-i imparte!!! el. )

Presedintele asociatiei de proprietari nu are competenta sa faca legi dupa placul lui
Astfel de activitati ,constituie abuz,pe care il puteti sesiza la serviciul specializat din cadrul primariei
Referitor la
banii aferenti cotei parti ii primeste el si-i imparte !!! el
,atat presedintele cat si cenzorul ,comisia de cenzori a asociatiei de proprietari ,pentru aceste operatii,pot raspunde in fata legii
Sigur ca este normal ca cei care se branseaza acum sa plateasca o anumita suma care revine celorlalti sau asociatiei de proprietari, in functie de cum ati stabilit pe scara respectiva.
Nu este o limita de timp pentru bransare, solicitarea aprobarii si achitarea cotei aferente din costul instalatiei.
Noi avem scari unde acceptul, acordul este dat de proprietarii vecini, care-si primesc o parte din bani odata cu semnarea acceptului dat altui vecin.
Dar avem si o scara unde coloana a fost instalata prin intermediul asociatiei dar initial au contribuit aproape jumatate din proprietari la costuri (1,5 mil lei vechi de apartament). Apoi, in vara urmatoare cand au venit si altii sa ceara aprobarea de bransare, s-a discutat cu proprietarii si-acestia au decis ca acordul sa-l dea presedintele asociatiei. Noul venit la teava, trebuie sa achite 150 ron si sa-si plateasca orice restanta, penalizare... Banii se incaseaza pe baza de chitanta, repartizandu-se apoi, la fel ca si celelalte venituri din alte surse ale asociatiei, pe cota indiviza, tuturor apartamentelor, in fondul de reparatii.

Daca in asociatia dumneavoastra, presedintele incaseaza banii, trebuie sa o faca legal, pe baza de chitanta si-apoi acestia sa fie folositi asa cum ati hotarat.
Incercati o discutie cu presedintele si membrii comitetului si, daca nu va intelegeti, mergeti la primarie la serviciul care se ocupa de asociatii de proprietari.
Pentru siguranta dv pueati face contract cu firma de gaz in care sa fi scris ca nu poate racorda un nou proprietar decat dupa ce va dati dv acordul.In caz contrat firma de gaz restituie integral costul tevii +despagubiri.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
w_v_w_v, utilizator
Minunat sfat acesta cu incheierea unui contract intre firma de gaz ...
De unde le scoateti?
Pai aceste firme chiar asa procedeaza (stiu ei de ce), ii cere noului venit acordul asociatiei, care stie ce are de facut.
Noi am procedat asa cum arata @adriantot mai sus: prin 2000-2001 ne-am hotarat sa schimbam tevile de gaz, le-am mutat pe casa scarii, am facut si separarea de masura, insa pentru ca colectarea fondurilor trena, asociatia a incheiat contract cu firma prestatoare, s-a achitat totul din fondul asociatiei, apoi fiecare proprietar la randul sau si-a stins debitul prin achitarea fondului sau (nu mai stiu sume, dar nu are importanta). Nu am probleme deosebite decat cu 2-3 proprietari cu pile care au "sarit" peste necesitatea aprobarii as. - dar care s-a lasat cu sanctionarea aspra a unor functionari de la gaz si acum baietii stau cuminti...
Dar ce zic eu, incercati si faza cu contractul (sa contractati ce, o intelegere?) poate tine...

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)