avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate anulare contract vanzare-cumparare intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate anulare contract vanzare-cumparare intre parinti si unul din copii

In 2007 parintii mei au vandut un apartament prin contract de vanzare-cumparare catre sora mea (necasatorita la acel moment), fara ca eu sa cunosc acel lucru. Sora mea a decedat si suntem pusi in situatia de a dezbate succesiunea impreuna cu sotul supravietuitor.
Parintii mei recunosc acum ca nu au primit nici un ban, si ca totul a fost o intelegere la notariat, pe suma minima la acel moment.
Se mai poate anula acel contract (parintii fiind de accord cu acest lucru) sau nu?
Cel mai recent răspuns: AlexStoica , utilizator 12:44, 4 Mai 2014
In principiu, un astfel de contract de vanzare-cumparare (fara vreo alta clauza) nu se prea poate anula in instanta!
A existat o clauza de uzufruct viager pentru o ruda in varsta, de la care ai mei au cumparat apartamentul. Cand l-au "vandut", sora a preluat clauza, intre timp persoana a decedat. Alta clauza nu a existat, dar nici vreo suma platita.
In cazul dvs., apreciez ca nu se poate anula contractul respectiv!
multumesc!
din pacate este aproape imposibil sa dovediti neplata pretului. incercati dar sansele sunt minime.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare so2ro so2ro Buna ziua, O persoana incheie un contract prin care vinde intreg dreptul de proprietate al apartamentului unuia din ce 3 copii. Cumparatorul vireaza, ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor bianca ionita bianca ionita Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. As dori sa cumpar garsoniera nasei mele. Ea vrea s-o vanda cu oricat imi acorda banca credit, adica ... (vezi toată discuția)