In 2007 parintii mei au vandut un apartament prin contract de vanzare-cumparare catre sora mea (necasatorita la acel moment), fara ca eu sa cunosc acel lucru. Sora mea a decedat si suntem pusi in situatia de a dezbate succesiunea impreuna cu sotul supravietuitor.
Parintii mei recunosc acum ca nu au primit nici un ban, si ca totul a fost o intelegere la notariat, pe suma minima la acel moment.
Se mai poate anula acel contract (parintii fiind de accord cu acest lucru) sau nu?
Sfatul meu, de om patit, este sa vindeti apartamentul respectiv si sa luati fiecare ce vi se cuvine din pretul acestuia. La o mediere de atribuire si despagubire, intelegerea privind pretul va fi subiectiva intotdeauna si va exista un pret mai mare decat cel real, iar daca nu se plateste intreaga suma dintr-o data, veti avea probleme in viitor cu recuperarea diferentei neincasate...succes
In caz de deces, chiar daca bunul era dinaintea casatoriei, intra in masa succesorala,indiferent ca sotul supravietuitor nu a avut nici o contributie. La divort, din cate stiu, nu ar fi avut dreptul la acel apartament.
Evident ca acum sotul doreste partea lui. Eu si parintii dorim sa pastram apartamentul care a fost intotdeauna al familiei mele.
La momentul vanzarii catre sora, nu am fost instiintata si atunci mi s-a parut deplasat sa ma "razboiesc" cu ai mei, desi era singurul lor bun (singura "mostenire" pe care ar fi putut sa o lase copiilor). Faptul ca eu aveam credit la banca pentru o casa, i-au facut sa-i vinda ei apartamentul. Mi-am dat seama ca e o donatie ascunsa, dar am considerat ca dupa decesul lor, eventual, voi avea discutii cu sora.
Necazul a facut ca sora sa decedeze, iar pentru ca ai mei doresc sa pastreze apartamentul dar nu au bani sa-i achite sotului partea lui (1/3) va trebui s-o fac eu. Deci voi plati pentru ceva, ce in mod normal ar fi trebuit sa mi se cuvina si mie, ca al doilea copil al lor.
Daca nu se mai poate face nimic cu acest contract, vom ajunge la notar pentru dezbaterea succesiunii. Deja ne-au dat o valoare din grila notariala pe care va trebui s-o impartim la 3 si sa-i dam acea treime sotului. Nu stiu la cat s-ar ridica valoarea apartamentului daca l-am vinde, daca e mai mare sau mai mica decat cea din grila notariala.
Voi mai vorbi maine cu un notar.
Contract vanzare
so2ro
Buna ziua,
O persoana incheie un contract prin care vinde intreg dreptul de proprietate al apartamentului unuia din ce 3 copii. Cumparatorul vireaza, ... (vezi toată discuția)
Ajutor
bianca ionita
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
As dori sa cumpar garsoniera nasei mele. Ea vrea s-o vanda cu oricat imi acorda banca credit, adica ... (vezi toată discuția)