avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Costuri vanzare apartament in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Costuri vanzare apartament in familie

Buna ziua,

Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa platim taxe cat mai mici de pe urma acestei tranzactii. Putem sa facem acest lucru prin vanzarea lui la o suma foarte mica, ceva de genul 1000 lei noi? Daca da, cat ar costa taxele pentru acest caz. Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:07, 13 Octombrie 2022
Puteti face tranzactia la pretul minim care se regaseste in grilele notariale. Puteti consulta un notar pentru mai multe informatii.
Pretul contractului de vanzare cumparare nu tb sa fie neserios, derizoriu.

Oricum taxele, adica onorarariu si TVA, se calculeaza la grila de evaluare imobiliara facute de Camerele Notarilor Publici. Doar impozitul pe tranzactie Il platiti la suma declarata.

De ce nu faceti donatie? Este scutita de impozit ca sunteti rude grad 1 si platiti doar onorariul notarului. Mai aveti frati?
Pana luni nu pot sa ajung la un notar si as fi vrut un raspuns mai concret. Dvs stiti care e suma minima? Si ce taxe ar fi pt ea?
Multumesc oricum pt raspuns
Daca pretul de vanzare, trecut in contract, este mai mic decat pretul din grila notariala, atunci taxele se platesc la nivelul pretului din grila.
In plus, un pret de 1.000 lei noi, va fi considerat neserios, situatie in care se poate solicita anularea contractului de catre orice persoana care justifica un interes. Si va mai faceti vinovati si de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, pentru sustragerea de la plata taxelor si impozitelor catre stat.
Da, mai am o sora, nu e nicio problema daca il luam jumate-jumate. Nu stiam ca se poate face donatie. In acest caz, al donatiei, eu si sora mea vom fi proprietari cu aceleasi drepturi cu care erau si parintii nostrii? Ei vor mai avea vreun drept asupra apartamentului?

Alte discuții în legătură

Cat costa actele de vanzare cumparare? lucialuca lucialuca Buna seara! Cat m-ar costa actele de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il cumpar cu 55.000 euro? Actele costa diferit in functie de zona in care e ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa vand o garsoniera? ContSters54529 ContSters54529 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu de ce acte am nevoie sa vand o garsoniera.Mentionez ca am contractul de vanzare cumparare.cand am cumparat-o notarul la ... (vezi toată discuția)
Cedare casa catre o alta persoana vionut vionut Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am 30 de ani si detin un imobil (casa) cu acte de proprietate. Imobilul nu este ipotecat, nu este sub niciun litigiu etc etc. ... (vezi toată discuția)