avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare

Buna ziua,

O persoana incheie un contract prin care vinde intreg dreptul de proprietate al apartamentului unuia din ce 3 copii. Cumparatorul vireaza, conform contractului, banii intr-un anume cont, stipulat in contract. Deci exista dovada platii. Banii chiar stau in cont " sa se inmulteasca" ( ca doar avem dobanzi " bune " in Romania ), deci platile efectuate nu sunt fictive.
Sunt convins ca dupa moartea vanzatorului, ceilalti 2 copii vor putea ataca contractul .
La ce vreau sa va rog sa-mi raspundeti :
- dupa ce perioada de la incheierea lui, contractul nu mai poate fi atacat ?
- exista sanse ca acel contract sa fie anulat ?
Mentionez ca acel contract a fost incheiat si autentificat la notar , vanzatorul a fost examinat de medic ( si exista adeverinta in acest sens ) cu cateva minute inainte de semnarea contractului. Vanzatorul traieste cel putin un an dupa incheierea contractului.

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
so2ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 09:16, 23 Februarie 2014
buna ziua,
contractul de vanzare-cumparare este de regula un act sigur. Insa in cazul unui astfel de contract intre parinti si copii exista si suspiciuni, de obicei atunci cand sunt mai multi copii iar vanzarea se face catre unul dintre acestia. Asta pentru ca poate fi considerat o donatie ascunsa. Chiar si in cazul in care s-au virat banii cf. contractului, iar banii exista in cont, daca pretul platit este mai mic decat pretul zonei, de exemplu (de aici suspiciunea de donatie ascunsa), acesta este un posibil motiv ca actul sa fie atacat .
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
dheedo, utilizator
Pretul stabilit in contract si achitat este 1/2 ( din cate stiu, intre rude de gradul 1 se accepta, conform legii, 1/2 din pretul real ) din valoarea data de notar conform anumitor grile.
Deci cum sta treaba ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor bianca ionita bianca ionita Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. As dori sa cumpar garsoniera nasei mele. Ea vrea s-o vanda cu oricat imi acorda banca credit, adica ... (vezi toată discuția)
Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)