avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decontare bon benzina la asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decontare bon benzina la asociatie de proprietari

Pentru plata utilitatilor administratorul asociatiei de proprietari a folosit autoturismul propriu iar la sfarsitul lunii a prezentat spre decontare un bon de benzina. Va rog sa imi spuneti daca se poate deconta benzina consumata si cum se face aceasta decontare. mentionez ca la asociatie contabilitatea este tinuta in partida simpla.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:42, 7 Mai 2014
Solutionarea este conditionata de aspectul daca in bugetul de veniuri si cheltuieli s-a prevazut decontarea carburantului pentru administrator
Trebuie atent analizata de catre asociatia de proprietari pretentia administratorului,avand in vedere ca plata facturilor prin banca ar necesita costuri mai mici
Administratorul are un contract, si primeste o indemnizatie pentru serviciile pe care le efectueaza. Asa ca el se poate deplasa cu orice mijloc de transport ca sa isi rezolve problemele de administratie ( si cu elicopter, avion). Bineinteles ca isi va suporta contravaloarea transportului din indemnizatia pe care o primeste de la asociate.
Amandoua aveti dreptate iar daca adunarea generala sau comitetul asociatiei au decis decontarea combustibilului, acest lucru se poate face. Pur si simplu se va trece in listele de plata ca cheltuieli cu administrarea asociatiei.
Asa este @adolfinapop,
Toti directorii & secretarele lor , administratorii de firme ba chiar si unii consultantii fiscali, chiar asa procedeaza cum spuneti dvs. Mai ales cei din conducere au niste contracte si doar numai putini au acces la informatiile stipulate acolo, da si chiar merg cu avionul si elicopterul si-si achita cheltuiele din buzunarul propriu, ba chiar si cazarea cand sunt in delegatii, da, da... necajiti tare cetatenii acestia, iti vine sa le plangi de mila, nu alta!

Cu privire la amarastenii de la as. prop. - vedeti mai sus opinia unui domn care chiar lucreaza practic cu aceste informatii. Da, are prevazut in contract decontarea unor astfel de cheltuieli, le deconteaza, nu are prevazut asa ceva, face un abuz. Probabil ca are, deoarece cenzorul nu ar admite decontarea acestora. Ce sariti asa de sus pe chestia aceasta? Dumneata cum ai merge sa achiti un furnizor cu 15-20 mii lei? Cu sacosa pe bicicleta?

Din fericire noi avem bancile foarte aproape si chiar pe-alese, adica la cele la care nu plati comision (achita furnizorul), dar tot cu gentuta in mana mergi pana la sediul agentiei, iar pentru alte deplasari folosim bilete de transport in comun "la snop". Asa este mai bine?
Vin si pun totusi o intrebare: administratorul are CIM? Ca asa ar fi normala decontarea, pe cheltuieli ale angajatorului.
Daca are conventie civila, se cheama ca este o persoana care munceste independent si atunci n-ar trebui sa aiba pretentii la decontare.

Alte discuții în legătură

Contract de comodat handsu handsu Daca presedintele asociatiei de proprietari poate incheia cu asociatia de proprietari la care este peresedinte un contract de comodat ,sa fie retribuit pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat GabrielaSyn GabrielaSyn Buna dimineata, Va rog sa ma sfatuti in urmatoarea problema: lucrez la o firma care imi deconteaza benzina necesara navetei zilnice. Mentionez ca naveta o ... (vezi toată discuția)
Comodat imprimanta Almaris Almaris Daca sediul unei asociatii nu permite gazduirea unei imprimante este neaparat sa existe contract de comodat daca este folosita cea a administratorului, firmei ... (vezi toată discuția)