avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon parter

Cu respect, Forumului,

La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. Toate apartamentele sunt proprietatea locatarilor.
O parte din apartamente sunt dispuse la fatada dinspre strada, iar celelalte in partea din spate(sa zicem), cu usi de acces la scara, in ambele parti.
Aici in partea din spate, locatarul de la parter, a zidit spatiul proiectie verticala a balconului meu(et1), instalindu-si centrala termica pe combustibil carbune; ceea ce genereaza disconfort din cauza fumului de la aceasta centrala cit si cosul aferent.
Trebuie sa precizez ca acest spatiu unde este centrla termica, este zidit cu materiale specifice legat stuctural de zidul blocului, integrat ca balcon la parter cu ferestre si usa.
Daca,
(1) aceasta constructie, ca balcon la parter, in situatia aratata mai sus, nu are acces direct din apartament, ci prin usa din exterior,
(2) aceasta constructie este de 7-8 ani,
(3) aceasta constructie nu este la fatada din strada,
(4) pentru aceasta nu exista autorizatie de urbanism;
Intrebare:
Poate fi considerata o constructie ilegala in conditiile legii de urbanism?
Sesizind de nenumarate ori autoritatea de urbanism din Primarie privind legalitatea constructiei cit si problema fumului de la cosul defectuos construit,
mi s-a raspuns invariabil ca este problema asociatiei de locatari.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:29, 5 Mai 2014
Sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii care in cazul in care constructia nu detine toate formalitatile legal prevazute va dispune dezafectarea acesteia si sanctionarea proprietarului
Sesizati Garda de mediu pentru disconfortul cauzat de centrala.
Sesizati Serviciul de urbanism din cadrul Politiei locale care vor veni, vor verifica legalitatea constructiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)
Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie? citadin citadin Cu respect, Forum De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum ... (vezi toată discuția)
autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)