avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie de proprietari

Am urmatoarea situatie :
De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu (et1) , spatiu pe care l-a zidit ca balcon cu acces din afara; si in unghiul dintre balcon si zidul blocului a zidit soclul cosului de fum pina la nivelul balconului meu continuindu-se cu tevi metalice pina la acoperisul blocului.
Legat de aceasta am facut mai multe sesizari la primarie ca din cauza acestui cos de fum construit precar, noua celor din imediata vecinatate ne provoaca disconfort din cauza fumului si gazelor de carbune si motorina provenite de la acest cos
In adresa raspuns de la primarie se scrie ca in urma verificarilor se constata ca constructiile balconul si cosul de evacuare fum sunt neautorizate si recomanda vecinului sa desfiinteze cele doua constructii.........
............ "si sa obtina autorizatia de construire avind si acordul asociatiei de proprietari" Si mai departe se scrie in adresa ca "acesta(vecinul ) a solicitat si obtinut certificatul de urbanism nr z pentru construire cos evacuare si instalare centrala termica cu combustil solid, urmind sa intocmeasca documentatia tehnica si avizele necesare obtinerii autorizatiei de construire""
Observ ca in adresa nu se mentioneaza nici-o masura in baza legii 50/1991 cu modificarile ulterioare privind cele doua constructii existente ca fiind neautorizate.
Intrebare:
In situatia mai sus aratata, demararea dosarului de obtinere a autorizatiei de construire este posibila(legal) numai cu:
(a)acordul asociatiei de proprietari, asa cum se spune in raspunsul primariei, sau (b)a locatarilor din bloc chiar daca nu au apartamentele pe aceeiasi fatada cu apartamentul meu, fara sa mi se solicite si semnatura mea, eu fiind persoana cea mai afectata din imediata vecinatate?.
Si daca are acordul asociatiei de proprietari, numai este necesar si acordul meu?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
paulpaulion, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:55, 23 Iunie 2015
In Legea 230/2007 se prevede:
Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii.


Cosul de fum este practicat in zidul exterior - proprietate comuna a proprietarilor si deci, pe langa proiect, autorizatie si acordul comitetului executiv al asociatiei, mai trebuie si acordul proprietarilor direct afectati.
In cazul dv. al proprietarilor care vor avea de suportat emisia de fum, adica cei cu ferestre pe partea cladirii unde se afla cosul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

autorizatie de construire fara acordul vecinilor? paul_paul paul_paul Cu respect Forum, Supun atentiei urmatoare situatie: La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de ... (vezi toată discuția)
Se poate ignora somatia de demolare constructii fara autorizatie? citadin citadin Cu respect, Forum De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat un cos de fum in unghiul dintre balcoane si zidul blocului, cos de fum ... (vezi toată discuția)
Balcon parter pauleskku pauleskku Cu respect, Forumului, La blocul in care locuiesc, apartamentele de la etaje au balcoane, iar cele de la parter, conform cartii tehnice, nu au balcoane. ... (vezi toată discuția)