avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum se calculeaza CASS pentru veniturile din chirii ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum se calculeaza CASS pentru veniturile din chirii ?

Este adevarat sau nu ?
1. "Mai exact, suma asupra careia se va aplica cota de 5,5% a contributiilor de asigurari sociale de sanatate nu va fi mai mica de 850 lei, dar nici nu va depasi 11.490 lei" ???
2. “Astfel, persoanele care obtin si alte tipuri de venituri nu mai trebuie sa plateasca un minim de 46,75 lei contributie CASS pe luna aferent veniturilor din chirii in masura in care CASS platit pentru toate veniturile obtinute este mai mare decat aceasta suma (5,5% din 850 lei reprezentand salariul minim brut pe tara in anul 2014)” ???
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
cristina956, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andra Banut , Avocat 12:48, 6 Mai 2014
Principiul de baza al legislatiei privind contributiile CASS este ca fiecare persoana trebuie sa plateasca in fiecare luna cel putin 5.5% din salariul minim pe economie. Astfel, in cazul in care obtineti venituri din chirii sub acest nivel, insa, daca aceste venituri insumate cu venituri din alte surse depasesc nivelul salariului minim pe economie veti achita contributia in cuantum de 5.5% din totalul veniturilor. Daca totalul veniturilor nu depasesc nivelul minim al salariului minim pe economie, atunci achitati 5.5% din valoarea acestui salar minim pe economie. In concluzie, informatiile indicate de catre dvs sunt reale. Temeiul de drept este art. 47 pct. 5 si urmatoarele din OUG nr. 88/2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la cnas !!! tm67oni tm67oni Buna ziua. Am inteles ca cetatenii straini ( sau cu dubla cetatenie, stabiliti in strainatate ) trebuie sa plateasca contributii cas ( sau cass, nici nu stiu ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate/ contributii sociale efectuate direct de o persoana fizica, fara venit Andrej2014 Andrej2014 Sunt salariata la o firma care isi va inceta activitatea luna viitoare. Lucrez aici de 10 ani, cu carte de munca. Nu doresc sa ma mai angajez pe viitor si as ... (vezi toată discuția)
Cass pentru administrator ii crisboc crisboc Buna ziua, As dori sa ma lamuriti intr-o mica dilema: Care este modul de calcul pentru Contributia la Sanatate pentru administratorul unei II, care are ca ... (vezi toată discuția)