avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Efectele renuntarii la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Efectele renuntarii la succesiune

Buna seara! Rog ajutorul dvs. in urmatoarea problema:
Un frate (x) si o sora(y) doresc sa dezbata succesiunea de pe urma parintilor lor, pe cale judecatoreasca. Fratele x da o declaratie notariala de renuntare la succesiunea parintilor lor , pentru ca sora-y sa ramana mostenitoarea averii defunctilor parinti.
In acelasi timp, cei doi frati si o matusa ( sora tatalui) doresc sa dezbata succesiunea de pe urma bunicilor, respectiv parintilor. Sora si matusa dau declaratii notariale de renuntare la mostenirea bunicilor, respectiv parintilor, pentru ca fratele x sa mosteneasca averea bunicilor.
1. In aceasta situatie fratele x renuntand expres la mostenirea parintilor sai , mai are calitate sa vina la mostenirea bunicilor sai?
2. Sora care a renuntat la mostenirea bunicilor, mai are calitate sa vina la mostenirea parintilor sa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kik101 , utilizator 08:33, 7 Mai 2014
cam greu de explicat dar sunt doua categorii de bunuri: cele ale parintilor facute din timpul vietii si casatoriei lor si bunurile facute de bunici in timpul vietii si casatoriei lor. la mostenirea bunicilor este o problema fiindca in locul copilului = parintele defunct vine la mostenire nepotul respectiv fiul/fiica parintelui defunct.
Parintii celor 2 frati nu au avut decat un apartament dobandit in timpul casatoriei. Bunicii insa au avut atat imobile constructii cat si terenuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)