avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a decedat si bunica,mama lui;nu s-a facut nicio dezbatere de mostenire la niciunul;cum trebuie procedat?trebuie intai sa facem dezbaterea de mostenire de la bunica si dupa a tatalui....sau putem face care vrem noi?puteti sa-mi spuneti?va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:08, 14 Noiembrie 2012
dezbaterea succesiunilor se face in ordinea deceselor... dar ptr a va scuti de cheltuieli opinia mea este sa va duceti la notar si sa faceti cum va invata acesta... depinde foarte mult si ce au avut fiecare din cei doi defuncti in patrimoniu
Daca aveti nevoie de certificat de mostenitor trebuie sa dezbateti succesiunile dupa bunica si tata, pentru a avea calitate de mostenitor legal .

In cazul in care nu va este necesar certificatul de mostenitor , procedati in consecinta , legea nu obliga mostenitorii in mod expres sa dezbata succesiuni.
pai din partea bunicii:este casa si vreo 3 ha de pamant...dar nu e in acelasi loc,ci in mai multe locuri;din partea tatalui:casa ,o masina si iarasi niste loturi.......citisem tot pe un forum de pe un alt site,k mai intai trebuie sa facem dezbaterea de mostenire a bunici si dupa aia a tatalui
Bunica a decedat dupa fiul ei (tatal dvs.), deci le puteti face in ce ordine doriti dvs.
vroiam sa mai zic ceva:pentru dezbaterea de mostenire a unei masini,,,cum putem face?eu mai am o sora...si vreau sa-i las ei masina...cum ar trebui sa procedez?

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)