avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratiile 230
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratiile 230

Buna seara

Am incercat sa depun, la Administratia financiara, declaratia 230, completata de persoanele ce si-au dat acordul pentru completarea ei. Bineinteles ca acolo nu mi-au fost primite deoarece semnatarii erau si din alte judete, decat cel unde le depuneam. Va rog sa imi spuneti daca declaratia 230 trebuie depusa la Administratia financiara din judetul de unde este semnatarul sau se pot depune intr-un singur judet, iar Administratia financiara regularizeaza situati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:38, 28 Mai 2014
Formularul 230 se depune la registratura administratiei financiare din localitatea unde persoana in cauza isi are adresa pe buletin. Se pot trimite si prin posta cu confirmare de primire dar nu lasati pana in ultimul moment pentru ca nu puteti stii cate zile face scrisoarea pana la destinatie si se ia in calcul data inregistrarii ca fiind data cand primesc ei plicul.
Data depunerii formularului este data înregistrării acestuia la organul fiscal sau data 
depunerii la poştă, după caz.  
Data la care se inregistreaza la finante.
Ma refeream ca nu se ia in calcul cand ajung plicurile la Administratia Financiara , ci data depunerii la posta. Daca termenul de depunere a Declaratiei 230 este 25 mai (daca ar fi lucratoare anul asta) si data depunerii formularului = data depunerii la posta, le poate expedia inclusiv in data de 25 mai.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
ANDA CRETU, Contabil
Pentru anul acesta, pentru ca 25 e nelucratoare, se accepta si ziua de 26 valabila.
Din instructiunile de completare a formularului 230 (dar e bine daca puteti sa urmati sfatul de mai sus):
3. Formularul se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la 
oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.  
Data depunerii formularului este data înregistrării acestuia la organul fiscal sau data 
depunerii la poştă, după caz.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Formular 230-imputernicit Keyla Keyla Trebuie sa depun in jur de 200 de formulare 230 la ANAF(colectez bani pt un ONG),insa mi s-a spus ca trebuie imputernicire pt fiecare.Nu am stiut asta si ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 tanguera tanguera Declaratia 220 (venit estimat) pentru mai putin de 5 contracte de inchiriere se poate depune si prin posta cu confirmare de primire? Multumesc (vezi toată discuția)
Dec 394 crinarav crinarav buna seara, am si eu o intrebare : declaratia 394 se poate depune prin posta cu scrisoare de recomandare. multumesc. (vezi toată discuția)