avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii Asociatie de Proprietari

Buna ziua. Ma numesc Andreea V si locuiesc in sectorul 4, Bucuresti. In blocul nostru avem problem mari cu restante la Apa Nova si riscam sa ramanem fara apa. Fostul administrator a fost prins cu nereguli, iar in momentul cand a fost tras la raspundere de catre proprietari, a fugit din bloc cu tot cu banii incasati, acte, tot. Am facut sesizare la politie, dar nu s-a intamplat nimic. Unde am putea face sesizare, pentru a putea recupera ceea ce a furat, practic, ca a fugit cu tot? In cazul in care vom recupera actele, se poate face o expertiza contabila? De catre cine poate fi facuta?

In momentul de fata am contractat serviciile unei firme care a plecat de la o ultima situatie cu debitul fiecarui proprietar si am incercat sa o luam de la zero. Problema actuala este ca restantierii contesta sumele trecute in acel tabel si nu vor sa mai plateasca. In aceste conditii vom ramane fara apa, deoarece datoriile la Apa Nova se aduna.

Am facut un bransament pe scara, la fiecare usa fiind pus cate un robinet si apometru, pentru a putea sa-i debransam pe restantieri si sa gasim o solutie cu cei la zi sa platim datoriile, insa restantierii sustin ca este illegal sa-i debransam. Este adevarat? Exista vreo lege in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:32, 13 Mai 2014
In situatia expusa de dv,presedintele si comitetul executiv ce acte si actiuni au desfasurat ?
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie ,in temeiul art 55 din L nr 230/2007 pentru exercitarea controlului asupra activitatii asociatiei de proprietari
Daca intampinati greutati/refuz,contractati in nume personal expertiza financiar contabila prin persoana acreditata CECCAR
Analizati in comitetul executiv situatia restantierilor,notificati restantierii cu obligatia achitarii debitului in evidenta ,sub sanctiunea obligarii la plata de cheltuieli ocazionate de solutionarea in instanta
Pentru a indeparta eventualitatea sistarii provizorii a apei la nivelul imobilului de locuit in comun,
negociati si semnati angajament de plata cu furnizorul de apa
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
ynocentta, utilizator
Reveniti acolo unde ati postat mai devreme.Inchidem acest topic.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala apa nova - solutii? ancut75 ancut75 In urma neplatii(perioada indelungata) a serviciilor de furnizare apa de catre anumiti locatari, cei de la apa nova a sistat serviciile de furnizare pentru ... (vezi toată discuția)