avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura organe de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura organe de politie

Buna ziua,

Sunt angajatul unei societati din Jud. Timis, mai bine spus o fabrica unde se produc electrocasnicele, fabrica se afla la 40 de KM de Timisoara. Tot aici este angajat si tatal meu. In urma cu vreo 2-3 luni au disparut din magazia fabricii mai multe componente care pot fi probabil vandute la acele centre care colecteaza fier vechi. Printre persoanele care au acces in magazie se numara si tatal meu, tin sa precizez ca tatal meu nu este magazioner sau se ocupa de magazie, tatal meu se ocupa de departamentul prese mecanice, dar din cand in cand pentru a nu astepta sa ii aduca magazionerul piesele necesare merge el si le ia singur. In momentul in care angajatorul a aflat ca lipsesc aceste piese a chemat politia. La un moment dat politia a intrebat care sunt persoanele care au acces in magazie, printre ele si tatal meu. A fost chemat la sediul politiei din localitate, impreuna cu alte persoane (8 sau 9 la numar) pentru a da o declaratie. Tatal meu a declarat ca nu stie nimic, nu a vazut nimic si nu banuie pe nimeni. Zilele trecute la poarta fabricii au venit organele de politie locale si din toate cele 8 sau 9 persoane, l-a chemat la poarta pe tatal meu si inca doua persoane, intrebandu-i daca sunt de acord sa mearga astazi la testul poligraf. Toate cele 3 persoane au fost de acord (printre care si tatal meu). Astazi au mers la sediul politiei locale, de unde au fost dusi de catre masina politiei locale pana in Timisoara (40 de KM distanta fata de localitatea unde este fabrica si unde avem si noi domiciliul). Au raspuns testului iar, domni agenti locali au plecat lasndu-i pe cei trei sa se intoarca in localitate cu ce stiu ei. Tin sa mentionez ca fabrica este pazita de un paznic angajat al fabricii, fabrica este foarte putin imprejmuita cu gard.

Acum am sa va rog sa imi spune-ti daca este normal tot ce sa intamplat, daca asa trebuie efectuata o investigatie.

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Politia nu ii transporta inapoi.
Probabil ca se gandeau ca ii vor retine 24 de ore...
Buna ziua,

Pai sa ii retina in baza a ce? Unde la testul poligraf sa ii retina 24 de ore?
Nu trebuia sa se duca.
Pai sau dus oamenii ca nu au avut nimic de ascuns, dar nu inteleg in baza a ce au fost chemati ei la poligraf. Sau eu daca maine ma duc si spun ca de la mine din proprietate lipseste ceva si chem politia, spun ca a umblat pe acolo prin locul de unde imi lipseste mie acel lucru "X" persoana, in urmatoarea zi organele de politie cheama aceea persoana la poligraf? In baza a ce? Doar ca spun eu ca a trecut pe acolo aceea persoana? Nu sunt in tema cu legile din Romania dar nu cred ca este normal asa ceva. Poate ma insel eu.
Exista o plangere penala pentru furt si se cauta hotii de politie.

Alte discuții în legătură

Declaratie politie crdi crdi Buna ziua, Tatal meu lucreaza la o fabrica si cu ceva timp in urma s-a furat ceva din fabrica. Fapta s-a intamplat seara cand erau ff putin lucratori in ... (vezi toată discuția)
Explicati-mi va rog ce se poate intampla floricica_1986 floricica_1986 am sa va spun povestea pe scurt... prin luna martie am fost la un chef impreuna cu o prietena de-a mea. de la acel chef a disparut un telefon... Noi am fost ... (vezi toată discuția)
Am acceptat un test poligraf pentru că sunt nevinovat, dar mi s-a spus că e posibil să urmeze încă unul. sunt obligat să mă prezint dacă mă cheamă? DobrinMarius1995 DobrinMarius1995 Bunaziua! Ma numesc Marius Dobrin si am 22 de ani locuiesc in Targu Jiu judetul gorj am si eu o mica dilema in legatura cu un caz si sper sa primesc un ... (vezi toată discuția)