avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie ?

Buna ziua,

Nu stiu daca am nimerit bine categoria asa ca o sa trec direct la subiect.
In anul 2009 (octombrie) am vandut un produs pe siteul ebay. Am primit in schimbul produsului suma de 6800$ , bani primiti in cont de paypal. Dupa scurt timp, banii au fost cheltuiti si m-am trezit cu o plangere din partea cumparatorului cum ca produsul nu ar fi autentic. Astfel acesta a castigat plangerea si i-au fost restituiti banii. Eu am capatat un sold de -6800$ pe contul de paypal.
Astfel am ramas cu gaura de 6800$ pe cont si nici produsul nu a fost returnat.
Saptamana asta, dupa atatia ani in care nu s-a intamplat nimic, ma trezesc cu telefon de la o companie de recuperari creante cum ca au fost imputerniciti de paypal luxemburg sa recupereze datoria de 19 000 ron de la mine si ca am 15 zile la dispozitie sa fac asta.
Intrebarea mea este: Tinand cont ca ne aflam in anul 2014,daca ar fi sa ne luam dupa legea din Romania datoria ar trebui sa fie prescrisa (3 ani ?). IN cazul in care voi fi dat in judecata, se ia in calcul legea din Romania sau cea din Luxemburg ( sau UK, la User Agreement zice ca te supui instantelor de judecata din UK).
Nu stiu ce sa fac, intrucat nu dispun de aceasta suma de bani (produsul vandut de mine nu era al meu, a fost al unei persoane cu care am rupt legatura dupa eveniment,deci nici macar nu m-am "bucurat" de banii acestia).

Alte discuții în legătură

Paypal vinde creanta firmei fire credit- executare silita pentru 300lei? edydear21 edydear21 Buna ziua. Am vandut un produs pe ebay si am avut probleme cu trimiterea lui in Rusia. Nu am putut returna suma pentru ca deja cheltuisem banii. Am devenit ... (vezi toată discuția)
Paypal - firecredit Laz2000 Laz2000 Buna ziua ! Ma adresez dvs. in speranta unei rezolvari asupra problemei : Acum o luna am vandut un produs digital via paypal, si ulterior am ajutat ... (vezi toată discuția)
Frauda pe internet Quartz1 Quartz1 Acum cate-va zile am fost destul de prost incat sa trimit Key-ul de la un joc inainte ca cel care dorea sa o cumpere sa trimita banii prin PayPal. Si cam ... (vezi toată discuția)