avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cabluri de inalta tensiune care travereseaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cabluri de inalta tensiune care travereseaza proprietatea mea

Buna seara,
Va adresez o intrebare pentru o problema veche in legatura cu traversarea cablurilor de inalta tensiune detinute de o companie nationala de distributie energie electrica,cabluri care traverseaza prin curtea mea,spatiul aerian, cablurile inra in spatiul curtii pe o lungime de 20 metrii..Ce trebuie sa fac eu sa sa pot solicita la compania respectiva mutarea acestor cabluri din spatiul curtii mele pe spatiul public.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgevlad87 , utilizator 09:41, 19 Mai 2014
nimic. atâta vreme cât ele sunt complect aeriene în raport cu terenul dumneavoastră.
gicu13 a scris:
nimic. atâta vreme cât ele sunt complect aeriene în raport cu terenul dumneavoastră.


Nu e chiar asa simplu de spus "nimic".

Depinde de istoricul terenului, de autorizatia de construire, de zona, etc.

Existenta cablurilor liniei de IT (10 KV ? 20 KV ? ) reduce valoarea de intrebuintare a terenului si deci produce un prejudiciu proprietarului.
vezi:
- Ordinul ANRE nr.49 din 29.11. 2007 pentru modificarea şi completarea ,,Normei tehnice privind delimitarea zonelor de protecţie şi de siguranţă aferente capacităţilor energetice - Revizia I” aprobată prin Ordinul ANRE nr. 4/2007
coroborat cu
-Legea nr. 50/1991 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor – Republicare la 13.10.2004;
-Normele Metodologice din 26 august 2005 de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Conform L.123-2012, noua lege a energiei electrice, art. 44 pct.7, cheltuielile pentru modificarea instalaţiilor, a amplasarii, acestora, se stabilesc pe baza unor criterii obiective(până în prezent plătea cel care solicita modificările).
Trebuie să aveţi în vedere data şi modul în care s-au amplasat acestea, şi cu o cerere , puteţi solicita devierea. la societatea electrică de care depindeţi+EON, Muntenia Nord, etc.
Problema nu e chiar atât de uşoară deoarece aceste societăţi de distribuţie energie electrică nu respectă niciun drept de proprietate.
Prin criterii obiective trebuie să dovediţi că aceste cabluri vă împiedică la folosirea normală a proprietăţii în sensul că nu puteţi construi nimic din cauza acestora.Cum au fost amplasate acestea -fără acordul d-voastră sau al antecesorului, şi dacă este posibilă devierea din pct. de vedere a coexistenţei celorlalte capacităţi.
Va multumesc pentru sfaturi,
Parintii mei sunt proprietari din anul 1982,intre timp casa veche a fost reconstruita de la fundatie pe acelasi amplasament,daca vreau sa mai construiesc un etaj nu pot din cauza acestor cabluri care apartin enel muntenia sud,rcs,romtelecom.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalpi romtelecom in curtea mea utilizatorF utilizatorF buna seara!! cum pot scapa de stalpii romtelecom ce sunt in gradina mea ?de ani de zile in curtea mea sunt 2 stalpi de lemn ce sprijina in drum alti 2 ... (vezi toată discuția)
Servitute la stalpii renel? lg. nr.154/2012 - retele de comunicatii Balaurul Balaurul Buna ziua, In [b]1992[/b], undeva la ţară, mi s-a retrocedat un [b]teren intravilan, pe a carui latura [/b](de aprox. 140 m) era/[b]este reteaua de 220 ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am daca dau in judecata electrica pentru neplata chiriei pentru amplasarea unui punct trafo in curtea proprietate privata? iuliana26 iuliana26 Am solicitat scris un raspuns in repetate randuri din partea Electrica pentru a stabili o intrevedere cu un reprezentant din partea lor si nu am primit raspuns ... (vezi toată discuția)