avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua - semnare contract de munca odata cu demisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua - semnare contract de munca odata cu demisia in alb

In data de 8.05.2014 am primit o oferta de munca pentru functia de manichiurista.Tot in aceiasi zinam semnat si contractul individual de munca pe perioada determinata(este un contract de 2ore/zi pe durata a 3 luni),dar pe langa acest contract am fost pusa sa semnez si demisia in alb.Intrebarea mea este:daca dupa aceste 3 luni cat dureza contractul de munca,angajatorul imi va face alt contract,aceasta demisie semnata in alb mai este valabila?sau odata semnata o poate folosi atata timp cat eu raman in aceasta firma?Astept raspuns,va rog.Va multumesc,o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 19 Mai 2014
1. Este ilegal ce v-a pus sa faceti angajatorul, adica semnarea in alb a unei demisii.

2. El poate folosi oricand aceasta hartie semnata de dvs.

3. Puteti face o sesizare la ITM.
Chiar daca ati dat o ”demisie in alb” si in cazul in care angajatorul se va folosi de ea, aceasta poate fi contracarata prin mijloacele de proba prevazuta de lege.

Demisia este manifestarea de vointa unilaterala a salariatului prin care doreste incetarea raportului de munca din initiativa sa .. legea nu prevede ca angajatorul sa va forteze sa va dati demisia .. in caz contrar, salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.
este o practica frecventa in ultimul timp pe piata muncii din Romania, acelasi lucru s-a intamplat si in cazul meu, la o firma de paza. Ideea e ca in cazul meu au refuzat sa- mi inregistreze demisia din data de 24.12.2014, din vina angajatorului, si mi-au trimis prin curier un plic in care demisia este datata pe 15.12.2013, folosindu-se de demisia semnata in alb, eu i-am dat in judecata.
Daca nu exista data trecuta de dvs pe acea cerere , atunci aveti sanse de a o anula in instanta.
Imi cer scuze ca am intat peste discutia doamnei, eu am integistrari video, facute chiar in sediul firmei , am avut alarma la sediu si sunt filmat, in data de 22.03.2013, apar si in registrul unic de incidente si in procese verbale de predare primire ale mobilului si in inregistrarile de la o banca si de la o benzinarie.

Alte discuții în legătură

Codul muncii, demisie in alb danalomnaru danalomnaru Este legal ca un angajator sa iti solicite sa semnezi demisia in alb in momentul in care semnezi si contractul de munca? (vezi toată discuția)
Demisie fanica2005 fanica2005 buna seara, in ce conditii angajatorul poate incheia un contract de subinchiriere a angajatilor-neavand acordul lor- cu o alta societate? cum poti contesta o ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb la angajare silviu1958 silviu1958 La angajare, dupa semnarea contractului individual de munca, mi s-a solicitat semnarea demisiei in alb, pentru cazul in care nu ma mai prezint la lucru. Va rog ... (vezi toată discuția)