avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Acte indemnizatie - handicap accident vascular
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Acte indemnizatie - handicap accident vascular

Buna ziua!

Mama mea are varsta de 91 de ani-aproape- si acum un an a avut accident vascular ischemic.A fost spitalizata apoi externata si nu se poate folosi de mana dreapta-ii tremura,in urma accidentului-.Eu, ca fiu, am grija sa o spal, sa o ajut sa mearga la baie, fac mancare, spal rufe in cada.
Deci pe de o parte e foarte in varsta si pe de alta a facut acest accident.
Ce acte imi trebuie la dosar ca sa obtin -dupa cum a spus zilele astea ministrul muncii Rovana Plumb- pt. mama indemnizatia aceea de handicap, iar pt. mine ca insotitor (sau ca asistent personal?)

Va multumesc, 19 mai 2014, Ploiesti.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:45, 24 Octombrie 2019
Pentru obtinerea certificatului de incadrare in grad de handicap trebuie sa va adresati comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Dar in primul rand trebuie sa va adresati medicului de familie in vederea obtinerii unei scrisori medicale necesare la dosar.

HG nr. 268/2007 - normele de aplicare a Legii nr. 449/2006:

ART. 52
În cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, funcţionează un secretariat care asigură lucrările de secretariat ale comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap şi care realizează legătura între comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap şi serviciul de evaluare complexă.


Documentele necesare în vederea evaluării complexe sunt următoarele:
1. CERERE TIP - se completează la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap;
2. ACTE DE IDENTITATE - buletin de identitate, carte de identitate - după caz - copie;
3. CERTIFICAT DE NAªTERE, CERTIFICAT DE CÃSÃTORIE, CERTIFICAT DECES, HOTÃRÂRE DIVORȚ- după caz - originale şi copii;
4. ADEVERINŢÃ DE SALARIU - după caz - original şi copie;
5. ADEVERINŢÃ DE VENIT (pentru persoanele care nu au nici un fel de venit) - după caz - original şi copie;
6. DECIZIE DE PENSIONARE (limita de vârstă, urmaş etc.) - după caz - original şi copie;
7. DECIZIE MEDICALÃ DE PENSIONARE (cu gradul) - după caz - copie;
8. CEL MAI RECENT TALON DE PENSIE - după caz - original şi copie;
9. ANCHETÃ SOCIALÃ - (cf. H.G. 430/2008) - original şi copie, de la primăria de domiciliu;
10. DOCUMENTE MEDICALE:
- Referat medical, în original, de la medicul specialist;
- Scrisoare medicală (cf. H.G. 430/2008) de la medicul de familie - original;
- Investigaţii paraclinice (analize) - copii;
- Documente medicale cu data debutului afecţiunii (copie fişă dispensarizare, copie bilet ieşire din spital etc.) – copii.
Este obligatoriu ca toate documentele medicale depuse la dosar să fie datate, parafate, semnate de către medic şi să aibă ştampila unităţii spitaliceşti emitente.
Cererea-tip de evaluare complexă, însoţită de documentele necesare specificate mai sus şi de un dosar din carton cu şină, se depun la Serviciul Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap.
Dosarul se poate depune de către persoana solicitantă sau reprezentantul legal al acesteia şi la registratura primăriei din localitatea de domiciliu/reşedinţă sau la registratura DGASPC.
Pe 15.09'2019 am suferit A. V. C.. Sunt în tratament la domiciliu. Când pot cere "Referat de specialitate (tip a4) de la medicul specialist? Acum nu vrea să-mi dea. Am 52 ani,nici un venit, fam. monoparentală(1 copil clasa 9) și nu pot lucra. Mulțumesc.
Dar este obligat. Facesti o sesizare superiorului sau.

Bodnar Cătălin Dan a scris:

Pe 15.09'2019 am suferit A. V. C.. Sunt în tratament la domiciliu. Când pot cere "Referat de specialitate (tip a4) de la medicul specialist? Acum nu vrea să-mi dea. Am 52 ani,nici un venit, fam. monoparentală(1 copil clasa 9) și nu pot lucra. Mulțumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este motivul invocat de specialist ? Poate fi vorba de durata redusa a concediului medical acordat pana in prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de handicap danraboj@gmail.com danraboj@gmail.com O batrina de 80 de ani dependenta de oxigen,cu angina pectorala instabila ce se mișca foarte greu(reuseste sa faca maxim 5 pasi)poate beneficia de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap Alexadanda Alexadanda In urma cu 1 an mama , pensionara, a fost diagnosticata cu cancer de san și i-a fost extirpat un san. In urma acestei operații ar avea dreptul la un ajutor, ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)