avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de handicap

In urma cu 1 an mama , pensionara, a fost diagnosticata cu cancer de san și i-a fost extirpat un san. In urma acestei operații ar avea dreptul la un ajutor, indemnizație, pensie de handicap?Ce acte ii trebuie și unde se depun aceste?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:50, 26 Ianuarie 2019
Documentele necesare in vederea evaluarii complexe, prevazute in Hotararea Guvernului nr. 430/2008 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea si functionarea comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, sunt urmatoarele:
a) cerere-tip de evaluare complexa;
b) copie de pe documentele de identitate;
c) documente medicale:
1. referat privind situatia medicala prezenta, intocmit de medicul specialist;
2. scrisoare medicala-tip de la medicul de familie, numai in situatia primei prezentari la SECPAH;
3. copii de pe biletele de externare, daca este cazul;
4. investigatii paraclinice solicitate de SECPAH;
d) ancheta sociala efectuata de serviciul social specializat din cadrul primariei in a carei raza are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap;
e) adeverinta din care sa rezulte calitatea de salariat, in cazul salariatilor, copie a deciziei de pensionare si, respectiv, talon de pensie, in cazul pensionarilor, adeverinta conform careiapersoana nu are niciun venit, in cazul persoanelor fara venituri.
Documentele de mai sus se constituie intr-un dosar care va sta la baza evaluarii persoanei in vederea incadrarii in grad si tip de handicap. SECPAH poate solicita completarea dosarului cu rezultate ale investigatiilor paraclinice necesare intocmirii raportului de evaluare complexa, atat in faza de analiza a dosarului, cat si in cea de evaluare propriu-zisa.
Dosarul se depune de catre persoana solicitanta sau reprezentantul legal al acesteia la registratura primariei din localitatea de domiciliu/ resedinta sau la registratura DGASPC.


Sursa si detalii, aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de handicap danraboj@gmail.com danraboj@gmail.com O batrina de 80 de ani dependenta de oxigen,cu angina pectorala instabila ce se mișca foarte greu(reuseste sa faca maxim 5 pasi)poate beneficia de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap vio722 vio722 Buna ziua! As dori sa stiu ce acte imi trebuie pentru asta? (vezi toată discuția)
Daca o femeie este luata in evidenta si operata pentru cancer ... oprita oprita Daca o femeie este luata in evidenta si operata pentru cancer la sin poate sa iasa la pensie de handicap si daca da ce acte ar trebui sa depuna. (vezi toată discuția)