avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salar fostul sot pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salar fostul sot pensie alimentara

Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ca nu se poate pune poprire pe salarul fostului sot. Este adevarat? Mentionez ca sunt divortata din 2000 si pensia alimentara o recuperez doar cu ajutorul politie, prin plangerile pe care le fac o data la 3 luni. De aceea ma intereseaza aceasta modalitate de plata . M-am saturat de plimbarile la politie.Astept raspuns.Multumesc din suflet pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: dana_1975 , utilizator 12:52, 20 Mai 2014
De ce sa nu se poata pune ? n-o avea salariu..
Adresati-va si judecatoriei pt a obtine o marire de pensie daca o aveti stabilita in suma fixa din anul 2000.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Este primar intr o comuna din judet, are situatie materiala, si in ianuarie 2013 i am facut majorare pensie alimentara si instanta mi a majorat de la 100 lei la 217 lei. Am cerut ajutorul executorului pt recuperarea restantei si l-am intrebat daca se poate pune poprire pe salarul lui. Executorul mi-a spus ca i-a trimis hartiile primariei unde lucreaza, dar nu am nici un raspuns.Se poate ca unitatea sa refuze poprirea pe salar?Multumesc
Primarii nu au salariu, ci indemnizatii pe care se poate infiinta poprirea, daca primaria nu doreste.. cereti validarea popririi.
Cand v-ati adresat executorului ?
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Din februarie 2014.
Nu inteleg de ce executorul a zis ca nu se poate.. dar a trimis hartiile la primarie.
Tineti legatura cu executorul,vedeti daca a cerut in instanta incuviintare pt executarea silita, ce acte de executare a facut in dosar..validarea popririi trebuie ceruta in maxim o luna de cand executorul a transmis primariei ca e tert poprit si aceasta nu a indisponibilizat 1/3 din indemnizatia datorata d-lui primar.

Art. 789
(1) Daca tertul poprit nu isi indeplineste obligatiile ce ii revin pentru efectuarea popririi, inclusiv in cazul in care, in loc sa consemneze suma urmaribila, a liberat-o debitorului poprit, creditorul urmaritor, debitorul sau executorul judecatoresc, in termen de cel mult o luna de la data cand tertul poprit trebuia sa consemneze sau sa plateasca suma urmaribila, poate sesiza instanta de executare, in vederea validarii popririi.

Alte discuții în legătură

Firma nu pune in aplicare executarea alexa_sidorencu alexa_sidorencu Am mers la un executor pt a pune in aplicare o hot judecatoreasca,mai exact pt plata pensiei alimentare,dupa 6 luni executorul mi-a spus ca firma nu raspunde ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa actiunea de executare silita luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)