avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... actiune obligatia de a face Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

actiune obligatia de a face Asociatie de proprietari

locuiesc la et. 4 al unui imobil (ultimul etaj) si de-a lungul timpului, datorita ploilor, s-a infiltrat apa prin izolatie si mi-a distrus peretii apartamentului. Am sesizat de mai multe ori asociatia de proprietari insa aceasta a facut unele reparatii minore la terasa blocului insa fara niciun rezultat. Intentionez sa formulez actiune pentru "obligatia de a face" . Pe cine chem in judecata doar asociatia prin presedinte sau asociatia si locatarii blocului?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:56, 23 Mai 2014
Formulati actiune in instanta impotriva asociatiei de locatari/ proprietari, care reprezinta in fata institutiilor statului pe toti membrii asociatiei.
Exista si o solutie mai rapida: luati avizul de la asociatie (aceasta luand in prealabil avizul pentru plata de la toti locatarii/ proprietarii), intocmiti proiect printr-un proiectant autorizat si deviz de lucrari pe banii dvs. si efectuati lucrarile tot pe banii dvs. (cu factura si document de efectuare plata) urmand ca ulterior sa va recuperati banii cheltuiti, tot prin asociatie, de la locatari/ proprietari.
Daca nu obtineti avizul tuturor locatarilor veti avea probleme serioase cu recuperarea banilor si va trebui, sa recurgeti la instanta de judecata.
Se cheama in judecata asociatia reprezentata de catre presedinte.
gigipopa a scris:
intocmiti proiect printr-un proiectant autorizat si deviz de lucrari pe banii dvs. si efectuati lucrarile tot pe banii dvs. (cu factura si document de efectuare plata) urmand ca ulterior sa va recuperati banii cheltuiti, tot prin asociatie, de la locatari/ proprietari.


Asta ar trebui sa fie ultima idee care i-ar venii unui locatar inteligent dintr-un bloc din Romania.
Ar intelege cand cade exact in calendar "Sfantul Asteapta"

Actiunea in instanta trebuie pornita impotriva Asociatiei in principal - pentru raspunderea materiala, impotriva membrilor Comitetului - ca organ colectiv de conduce precum impotriva Presedintelui - care reprezentant, - in calitate de persoane fizice care nu au actionat in asociatie, conformitate cu prevederile legii si pentru respectarea ei.
Actiunea in instanta se formuleaza impotriva asociatiei de proprietari reprezentat de catre reprezentat legal=presedintele de asociatie de proprietari in instanta,conform L nr 230/2007 care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei
Articolul 31
(1)Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor
.
Raspunderea personala a celor din conducere pentru actiunea/inactiunea care a produs situatia in care se gaseste apartamentul este certa si poate fi ceruta in instanta.

Aici nu esate vorba numai de "reprezentare" ci de o culpa civila proprie si personala a celor din conducere
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)