avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur marfa
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur marfa

As vrea sa stiu care sunt prevederile legale pt retur marfa client pers fizica. La cat timp de la achizitioanarea produsului, clientul poate solicita retur marfa? (stiu doar de comertul online, ca returul se poate face in termen de 10 zile de la achizitionare). Iar pt cazul in care clientul nu mentioneaza un motiv anume(o lipsa de conformitate), ci pur si simplu nu mai doreste produsul respectiv, vanzatorul mai este obligat sa accepte returul de marfa? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 16:33, 22 Mai 2014
La comertul online, se poate returna produsul in 10 zile, fara a fi necesara nicio nemultumire din partea clientului, pur si simplu ca nu ii place.
Pentru orice alt tip de comert, trebuie sa se constate o incalcare a garantiei oferita produsului, o lipsa de conformitate, pentru a putea fi returnat.
Vanzatorul trebuie sa repare produsul intr-un termen rezonabil. Daca nu poate sa il repare, sa il inlocuiasca cu un alt produs. Daca nu poate nici asta, sa returneze banii.

Sper ca v-am lamurit.
O zi buna!
Gasiti raspunsul in Legea nr. 449/2003 - republicata, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defect, vanzatorul refuza inlocuirea Bianca-Alexe Bianca-Alexe Buna seara! Am nevoie de un sfat. Am achizitionat si achitat online un produs. Livrarea sa a fost efectuata 3-4zile mai tarziu. Produsul livrat are un ... (vezi toată discuția)
Produs electronic nou defect ananasha51 ananasha51 Buna ziua , am achizitionat o tableta resigilata -garantie 24 luni . Produsul l-am achizitionat in 17.06.2015 .Ulterior am constatat cu indignare mari ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin zoltar zoltar Am cumparat o pereche de ochelari de soare de la o firma de renume care au vicii de refractie. Mentionez ca am cumparat produsul din magazin si nu ... (vezi toată discuția)