avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inspectie fiscala la o firma dizolvata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inspectie fiscala la o firma dizolvata

Se poate face inspectie fiscala la o firma aflata in faliment (procedura simplificata) dupa ce instanta a hotarat dizolvarea acesteia? Pratic din momentul hotararii de dizolvare societatea nu mai exista...
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:55, 22 Mai 2014
Actele contabile se pot verifica oricum.
Depinde ce anume ii intereseaza.
Aveti dreptul de a fi asistat de avocat la control.
Dle. utilizaror: doua afirmatii eronate.
Din momentul hotararii, societate este "in dizolvare" adica intru-un proces evolutiv spre o eventuala "radiere" din RC.
Firma dispare numai dupa "radierea" sa.
Controlul ANAF (AFP) este legal si chiar obligatoriu pentru determinarea modului cum s-a tinut contabilitatea firmei precum si pentru cuantificarea eventualelor debite catre Bugetul de stat.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Odata cu hotararea de dizolvare societatea isi pierde capacitatea juridica. In consecinta daca in urma unui control se va aplica o amenda aceasta va fi aplicata unei entitati care nu mai exista?
Conform carei legi controlul ANAF este obligatoriu? Oricum termenul de inscriere la masa credala a expirat deci si in cazul in care se constata un alt debit ANAF nu se mai poate inscrie.
1) Capacitatea juridica dispare odata cu radierea, nu cu dizolvarea (asa cum bine a raspuns cineva mai sus).
2) Controlul de la Anaf poate stabili raspundere si debite in sarcina administratorului sau a membrilor organelor de conducere, fapt care nu are legatura cu inscrierea la masa credala (care spuneti ca a expirat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal firma in faliment proffex proffex Buna ziua, am si o problemea. Daca s-a dispus intrarea in faliment in procedura simplificata a unei societati si a fost numit lichidator, care inca nu si-a ... (vezi toată discuția)
Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
,,omis,, de la procedura insolventei Maria Holhos Maria Holhos Buna seara, am o nedumerire legata de procedura insolventei, nestiind ce cale anume mai pot sa urmez pentru debitele de la o persoana juridica ce a fost ... (vezi toată discuția)