avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ,,omis,, de la procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

,,omis,, de la procedura insolventei

Buna seara,
am o nedumerire legata de procedura insolventei, nestiind ce cale anume mai pot sa urmez pentru debitele de la o persoana juridica ce a fost radiata din evidentele ORC ca urmare a unei cereri introductive de faliment initiata de catre debitoarea insasi. Cu alte cuvinte, cea mai scurta procedura ce mi-a fost dat sa o intalnesc, cateva luni si firma cu pricina nu mai exista. Administratorul nu a pus la dispozitia lichidatorului judiciar actele contabile si astfel societatea pe care o consiliez nu a fost notificata pentru a se inscrie la masa credala. A fost sau nu o procedura gestionata cu reavointa, este tardiv a aprecia, despre aceasta noi afland ulterior radierii societatii.
Multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:17, 18 Septembrie 2009
daca s-a dispus radierea de la Oficiul Registrului Comertului este fara echivoc ca aceasta s-a dispus in baza unei hotarari de inchidere a procedurii insolventei, sau ca urmare a hotararii de dizolvare si lichidare simultana. Problema care se pune este sa verificati daca a fost depus un bilant de lichidare si daca au fost sau nu evidentiate datoriile pe care le are firma. Un lichidator nu putea intocmi raportul final fara acte contabile. Incercati sa luati legatura cu lichidatorul pentru a vedea calea urmata pentru lichidare.
faci cerere la instanta si te inscri pe tabloul suplimentar.faci dovada ca ai fost omis adica nu ai fost notificat de executor si dovada cu acte pentru suma datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Neinscrierea la masa credala...consecinte?! marinelapolescu marinelapolescu se poate recupera tva, respectiv deducere/trecere pe chieltuiala, a sumei neincasate de la un client aflat in insolventa, pe baza hotararii definitive de ... (vezi toată discuția)
Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)