avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturilor salariale castigate in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturilor salariale castigate in instanta

Cum se face plata unor drepturi salariale castigate in instanta prin hotarare definitiva si irevocabila din 1 aprilie 2014. Mentionez ca lucrez in institutie bugetara.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 6 Iunie 2014
prin executare silita
ma refeream la plata integrala sa in transe?
executorul urmareste conturile unitatii bugetare, daca sunt bani suficienti, vii da pe toti

Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
am si eu sora in aceeasi situatie cu dmv. drepturile salariale le primeste in transe pana in 2016 conf. unei ordonante a guvernului, depinde de unitate.
Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din institutiile si autoritatile publice, devenite executorii in perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, se va realiza astfel:
a) in primul an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 5% din valoarea titlului executoriu;
b) in al doilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 10% din valoarea titlului executoriu;
c) in al treilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
d) in al patrulea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 25% din valoarea titlului executoriu;
e) in al cincilea an de la data la care hotararea judecatoreasca devine executorie se plateste 35% din valoarea titlului executoriu.
(art.21 alin.1 din OUG 103/2013)

Alte discuții în legătură

Cum se returnează sumele de bani in urma unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile. Clq44 Clq44 Bună ziua. In urma unei sentințe judecătorești definitive, ca urmare a unui litigiu între membrii de sindicat și instituția în care am activat, am de ... (vezi toată discuția)
Plata c/v vouchere vacanta castigate in instanta.institutia primeste ... jojo jojo Plata c/v vouchere vacanta castigate in instanta.Institutia primeste pe 28.12.2023 sentinta civila din 10.11.2023 prin care se da castig de cauza salariatilor ... (vezi toată discuția)
Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti eduardvl eduardvl Bună ziua, Prevederile unui articol din OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 20XX (2014, 2015, 2016, 2017) stipulează ... (vezi toată discuția)