avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt pasii care trebuie urmati in urma unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt pasii care trebuie urmati in urma unui accident rutier soldat cu o victima.

Buna ziua. La inceputul saptamanii am provocat un accident rutier prin neacordare de prioritare. In urma acestui accident a rezultat o victima. Victima nu purta centura de siguranta si s-a lovit cu capul de parbriz, aceasta fiind transportata cu ambulanta la spital pentru a i se face analizele necesare.
Dupa realizarea tuturor procedurilor legale la fata locului unde s-a produs accidentul (masuratori relizate de politie, etilotestul, etc) am mers la politie pentru a da declaratie. Dupa ce am dat declaratia am primit de la cel care a scris procesul verbal o autorizatie de reparatie a masinii si o imputernicire de conducere de 15 zile, permisul fiindu-mi retinut pana la solutionarea cazului.
Mentionez ca victima nu a fost grav ranita si a fost externata din spital in aceeasi zi.
Intrebarea mea este care sunt urmatorii pasi pe care va trebui sa-i realizez? Am inteles ca va trebui sa merg la politie pentru a da o a doua decaratie. Dupa cat timp de la producerea accidentului va trebui sa merg din nou pentru a da aceasta a doua declaratie? Care sunt pedepsele pe care le pot plati (amenda - ce suma?, suspendare permis - cat timp?)? Daca victima nu a fost grav ranita poate avea pretentii materiale din partea mea altele decat cele necesare pentru repararea autovehicolului avariat? Polita RCA asigura si daunele morale ale victimei? In cat timp se poate solutiona un astfel de caz?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: este , utilizator 15:21, 23 Mai 2014
Mai mult ca sigur isi va scoate certificat medico-legal dar daca cum nu depaseste 90 zile de spitalizare,nu e penal....Si sa nu uitam ca si victima avea obligatia sa poarte centura de siguranta.
Multumesc pentru o parte din raspunsul data.
Doresc sa va intreb ce poate face cu acest certificat medico-legal atata timp cat victima nu a fost spitalizata si nici rana la cap nu a fost grava?
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
mihaelacristinap, utilizator
O lovitura la cap poate pune probleme ulterior chiar daca s-a externat. Mai mult ca sigur i s-a spus sa se prezinte la medic daca apar ameteli, tulburari de vedere, dureri de cap,etc deci se considera ca este oarecum sub supraveghere.
De certificat se poate folosi in instanta pentru a proba o eventuala "vatamare corporala din culpa" daca va voi dar nu stiu ce sanse are daca persoana nu s-a asigurat pe sine...
Cel mai bine este sa consultati un avocat care sa va spuna ce riscati si pe ce perioada de timp de acum incolo sunteti "expusa" riscurilor. Nu se stie ce avocat are daca are si ce tertipuri vor folosi si mai ales cand..
Keep calm and get a lawyer. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulație SMarcel SMarcel Bună ziua Accident de circulație. În luna martie am avut un accident de circulație, lângă comuna Adâncata, județul Ialomița. Am intrat cu viteză ... (vezi toată discuția)
Accident la semafor simpaticutza85 simpaticutza85 Buna seara, am si eu nevoie de un sfat...ieri seara sora mea a avut un accident pe raza capitalei...era in masina in calitate de pasager in drepta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - ce pedeapsa ar putea primi? Deea24 Deea24 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Cumnatul meu a avut un accident saptamana asta.A condus sub influenta alcoolului,nu a avut centura de siguranta pusa,a mers cu ... (vezi toată discuția)