avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident la semafor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident la semafor

Buna seara,
am si eu nevoie de un sfat...ieri seara sora mea a avut un accident pe raza capitalei...era in masina in calitate de pasager in drepta soferului,stateau la semafor in coloana de masini iar din spate i-a lovit puternic un taximetrist.Mentionez ca sora mea nu purta centura de siguranta din motive medicale(si ea poseda pemis auto si are de la medic o hartie in care i se permite a nu purta centura).in urma coleziunii sora mea s-a lovit puternic la cap si si-a fracturat o mana,la locul accidentului nu venise inca politia dar pe ea a transportat-o la spital in alt sofer din trafic.Cand am ajuns eu la fata locului politia nu ajunsese ,masinile era mutate de catre o intreaga echipa de taximetristi, care venisera sa isi "ajute" colegul, undeva pe in afara carosabilului.am sunat din nou la politie,a venit un echipaj si asa am aflat ca mai era un echipaj la spital.Acum sora mea e in spital putin desfigurata ,masina deja a intrat la daune totale pt ca practic a fost prinsa intre doua vehicule .Cu ce vreau eu sa ma sfatuiti...politia asteapta ca dupa ce iese sora mea din spital sa merga sa dea declaratie...eu intreb acum...daca accidentul este cu vatamare nu se deschide dosar penal automat?Cum trebuie sa procedeze partea vatamata mai departe???Mentionez ca partea vinovata vrea sa cada la intelegere cumva.
Cel mai recent răspuns: tsn , utilizator 19:22, 15 Noiembrie 2009
victima sa faca repede plangere penala pt vatamare corporala iar pagubitul, soferul victimei sa faca plangere pt distrugere de bunuri.
victima sa ceara daune morale si materiale-cheltuieli de spitalizare iar pagubitul daune materiale pt a acoperi reparatia masinii sau chiar cumpararea uneia noi...la dauna totala.


av.m.vasilescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
multumesc pentru raspuns,insa dupa cum v-am spus ea este inca in spital,sa ceara certificat medico-legal iar cand o externeaza sa mearga sa depuna plangerea si ea la orice sectie de politie?Soferul nu are leziuni grave poate merge la orice sectie de politie sa depuna plangerea?exista vreun termen in care poate depune plangerile?
plingerea o faci in termen de 60 zile , deci dute si depune-o, apoi duci si certificatul de la iml. nu va lasati dusi cu zaharelul, sint un sofer ce a ramas fara permis in urma unui accident in vare nu am fost vinovat, un caz care abia dupa 5 luni incepe a fi cercetat, un caz in care si-a bagat coada ca martor un taximetrist (bine inteles platit).. concluzie sint niste javre deci nu merita mila. va urez succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto victima am 22 de zile de la iml virgilctgil virgilctgil ma aflam an masina condusa de fratele meu si am intrat an coleziune cu o alta masina din cercetarile politiei a fost vinovat celalalt sofer deoarece nu a oprit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime mobralatzy mobralatzy Am citit mai multe subiecte pe acest forum in legatura cu problema mea dar totusi nu am reusit sa-mi gasesc raspunsurile. Deci din pacate am facut un accident, ... (vezi toată discuția)
Accident auto alexoctave alexoctave Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Sunt politist si intr-o noapte cand eram de servici am primit prin statie, eu si colegul meu ... (vezi toată discuția)