avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa regularizare autorizatie constructie si timbru de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa regularizare autorizatie constructie si timbru de arhitectura

As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pentru calcularea taxei de regularizare autorizatie constructie pentru locuinta (aceasta fiind prima locuinta a proprietarului) si ce procentaj se aplica pentru locuinta sezoniera (a doua locuinta a proprietarului). Am inteles ca procentele sunt 1% si respectiv 0.5% din valoarea finala a constructiei, dar nu stiu pt ce locuinta se atribuie fiecareprocentaj. Si inca ceva, pentru regularizarea taxei de timbru de arhitectura se aplica acelasi procentaj ca la taxa de regularizare autorizatie constructie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 09:47, 27 Mai 2014
TAXA PENTRU EMITEREA AUTORIZATIEI DE CONSTRUIRE, calculata conform legislatiei privind impozitele si taxele locale si care este de:
- 1% din valoarea devizului general - cheltuieli aferente investitiei de baza C+I pentru lucrarile de constructii altele decat locuintele (vezi Capitolul 7 - Anexa 04, - Cheltuieli pentru investitia de baza, subcapitolul 4.1 - Constructii si instalatii sau Anexa 05, capitolul I - valoarea lucrarilor de constructii si instalatii C+I);
- 0,5 % din valoarea C+I din devizul general pentru constructiile de locuit.
In cazul constructiilor cu functiuni mixte care includ si spatii de locuit taxa se va calcula proportional, corespunzator ponderii functiunii de locuit din totalul suprafetei desfasurate totale.
Valoarea lucrarilor de construire declarata in cererea de autorizatie nu poate fi mai mica decat valoarea fiscala a constructiei raportata la suprafata construita desfasurata.

TIMBRUL ARHITECTURII este în valoare de 0,5 0/00 din valoarea investiţiei, indiferent de beneficiarul sau de destinaţia acestuia. Timbrul arhitecturii se adaugă la valoarea investiţiei şi se achită odată cu taxa pentru autorizaţia de construire. Timbrul arhitecturii se percepe pentru toate investiţiile efectuate pe baza proiectelor elaborate de arhitecţi sau conductori arhitecţi, în limitele competenţelor pe care aceştia le au prin lege şi pentru a căror realizare este necesară, potrivit legii, autorizaţia de construire – pct. 1 din Anexa nr. 7 : TIMBRUL ARHITECTURII, din Ordinul 2823/2003, publicat în MOF 873 din 9 dec. 2003.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
legalmgm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul taxa autorizatie de construire crinarug crinarug Astazi am primit de la un inspector al unei primarii din Bucuresti, urmatoarea formula de calcul pentru determinarea taxei pentru autorizatia de construire ... (vezi toată discuția)
Taxa regularizare autorizatie constructie si timbru de arhitectura ion_raluca ion_raluca As dorii sa stiu ce procentaj se aplica pentru calcularea taxei de regularizare autorizatie constructie pentru locuinta (aceasta fiind prima locuinta a ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism Florentttina Florentttina Sunt proprietara a unui teren de 450mp si as dori sa stiu care este taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism si celorlalte acte necesare pentru a putea ... (vezi toată discuția)