avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie debit catre primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie debit catre primarie

Am primit de la primarie o somatie de plata, pentru un debit "taxa copertina calculata pe perioada 01.01.2008 - 01.08.2008", in suma de... lei si majorari de intarziere calculate pe perioada 16.03.2008 - 13.05.2014 in suma de... lei.
In conformitate cu Codul Civil debitul este prescris, sau sunt alte prevederi legale care inlatura prescriptia?
Multumim!
Cel mai recent răspuns: PaulHaiducu , utilizator 08:47, 28 Mai 2014
Impozitele catre bugetele local ese prescriu in 5 ani calculata din anul urmator scadentei, deci cel mai probabil nu este prescris debitul. Puteti insa incerca o contestatie la executare, avand in vedere ca nu ati mai fost somat/ notificat pana in prezent si sa contestati penalizarile.
Daca cei 5 ani se calculeaza incepand cu 01.01.2009, termenul nu se implineste in 01.01.2014?
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

prescrirea penalizarilor tutu? tutu? care este legea care prevede prescrierea penalizarilor,deoarece dupa timp de 3ani si 1 luna au aparut penalizari pe listele de intretinere . Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)
Penalizari la ceva ce nu am consumat florina_mauro florina_mauro PROBLEMA E URMATOARE APARTAMENTUL IN CAUZA ARE RESTANTE DIN 4 11 2005 LA CITIREA CONTUARULUI S AU CONSTATAT 269 MC APA IN PLUS FATA DE CE E CONSUMAT ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)