avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu rãnire de persoana pe trecerea de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu rãnire de persoana pe trecerea de pietoni

Buna ziua,
In urma cu doua saptamâni am accidentat o bătrâna pe trecerea de pietoni, am oprit si am acordat prioritate după care ea s a întors din drum pt ca i căzuse o umbrela din mana, si am lovit o cu oglinda mașini in momentul când m am pus in mișcare. In urma accidentului bătrâna a suferit o fractura de tibie, si a fost operata si externată după 3 zile. Știu ca vina este exclusiv a mea, am încercat sa ajut pe cât pot bătrâna in timpul asta, cu o suma de bani si medicamente, păstrând si dovezile necesare. Din ce am înțeles pana acum documentandu ma in acest caz, totul depinde de nr de zile de îngrijire medicală pe care le hotărâste IML. Din experiență Dvs in domeniu, credeți ca vătămarea suferită de bătrâna se poate încadra in peste 90 de zile de îngrijire medicală?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 19:01, 16 Iulie 2014
In cazul in care are tija si luind in considerare faptul ca are o virsta inaintata, virsta la care deja insanatosirea dureaza mai mult, poate sa fie mai mult de 90 zile. Faptul ca ati ajutat-o cu bani, este un gest foarte frumos din partea dumneavoastra. Eu va sfatuiesc sa nu puneti pe victima sa declare ca nu are pretentii civile si materiale, sa nu va impacati, deoarece despagubirile materiale si morale sunt suportate de societatea de asigurare pe baza politei RCA al dumneavoastra. Daca sunteti intelegatoare, lasati victima sa-si exercite drepturile. In cazul in care partile se impac, sau partea vinovata declara cu nu are nici o pretentie, societatea de asigurare nu mai despagubeste. [EDITAT].
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Știu ca asiguratorul despagubeste victima, gestul meu de a o ajuta este pur umanitar, nu a fost o suma mare, care sa ducă victima cu gândul la o înțelegere între noi si renunțarea la drepturi. Îngrijorarea mea este legată de urmările in ceea ce ma privește a faptului ca IML poate dispune mai mult de 90 de zile de îngrijiri . Îmi puteți spune ce s ar putea întâmpla in cazul acesta?
Daca vor fi peste 90 de zile de ingrijiri medicale fapta va fi incadrata la vatamare corporala din culpa, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate si retragerea plangerii inlatura raspunderea penala.
Domnul consultant in asigurari care va roaga sa-l contactati confunda institutiiile, conform NCP retragerea plângerii prealabile și împăcarea nu sunt niciodată incidente în cazul acelorași infracțiuni; retragerea plângerii operează în cazul infracțiunilor urmăribile la plângere prealabilă/ principiul disponibilității, în timp ce împăcarea operează în cazul infracțiunilor urmăribile din oficiu/ principiul oficialității. Doar in cazul impacarii se inlatura raspunderea penala si se stinge actiunea civila.
In cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa nu este posibila impacarea ci retragerea plangerii.
Nu avem cum sa ne dam seama de numarul de ingrijiri medicale deoarece doar IML are competenta legala.
Varsta persoanei poate avea un rol important in afara de actele medicale.
Dvs nu aveti nicio vina in producerea accidentului daca s-a produs asa cum ati povestit si daca varianta dvs este confirmata de victima si martori.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala din culpa gabrielconstantin gabrielconstantin Buna ziua, Pe data de 10.07.2016 am fost implicat intr-un accident rutier in care nu am acordat prioritate iar victima a fost o tanara motociclista. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)