avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditorul nu imi accepta plata deoarece a cedat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditorul nu imi accepta plata deoarece a cedat creanta. Cum si cui platesc?

Buna ziua, problema mea este urmatoarea, tatal meu a avut un credit la banc post care ulterior a fost preluat de cycle romania, datoria a fost de 2400 din care am achitat 600 urmand sa achit in transe si restul sumei, au intervenit mai multe probleme si nu am reusit sa achit acele transe, asta se intampla acum aproximativ un an, acum am vrut sa achit toata suma restanta insa cntractul nu se mai afla la ei si nu mi-au zis unde este. Cel mai probabil este in executare silita insa nu stiu ce sa fac sa dau de aceea firma care a preluat contractul meu. Cei ce la cycle au spus ca nu stiu. Ce pot sa fac? Am banii vreau sa achit insa nu stiu unde. Va rog din suflet sa ma ajutati cu cea mai mica informatie. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 17:23, 8 Mai 2009
este imposibil k cei care au rpeluat contractul sa nu stie unde sa platiti. ar trebui sa faceti o cerere scrisa si sa asteptati raspunsul lor
Pastrati bani.Veti fi cautata.Curios ca timp de un an nu va cautat nimeni?!
adevarul este ca ei stiu dar nu va spun pentru a creste dobanzile si penalitatile.

v-au dat scris despre faptul ca au predat contractul unei firme recuperatoare de debite?

daca da, faceti solicitare prin posta cu confirmare de primire, prin care cereti recupratorului de debite sa va informeze despre cuantumul total al debitului (dobanzi si penalitati incluse).

daca nu, solicitati bancii tot in scris informatii despre noul creditor.

daca nu se rezolva nici asa, actionati in judecata in solidar, atat banca cat si recuperatorii de debite.
Cesiunea de creanta este posibila in dreptul roman, dar cata vreme debitorul nu este notificat despre identitatea noului creditor, cesiunea nu ii este opozabila. Asta inseamna ca, daca nu v-au notificat cu privire la cesiune (caz in care ati fi stiut cine a preluat contractul) puteti in continuare sa platiti valabil tot catre Banc Post. Daca nu va primesc plata e putin mai complicat, dar nu imposibil.
cata vreme nu ati fost instiintata oficial de banc post ca datoria pe care o aveati a fost cesionata firmeiX sau despre incetarea contractului dintre ei si dumneavoastra, si nici cesionarul nu va notificat suma de plata si contul, oficial, dvs sunteti dator bancii.
refuzul acesteia de a incasa plata este un abuz.
nu numai ca este obligata sa o incaseze, ci este obligata, in acelasi timp sa si vireze banii in contul cesionarului.
Din pacate, abuzul bancii care refuza plata in baza unui contract valabil (din lipsa notificarii incetarii sau cesiunii) poate fi sanctionat doar de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)
Banca cesioneaza creditul catre recuperatori cris_deo cris_deo buna seara. in iunie 2008 luat un credit de nevoi personale de la o banca in val de aprox. 20 000 ron pe o perioada de 10 ani, am achitat rate din acest credit ... (vezi toată discuția)