avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama,apoi am schimbat copiii,dar nu in mod oficial,fata anul acesta implineste 18 ani,baiatul are 10 ani.Tatal refuza sa ma lase sa iau legatura cu baiatul,l-a mutat la alt medic de familie,nu are un venit,si-a schimbat adresa si nu mi-a comunicat unde sta copilul,vrea sa-l mute de la scoala unde invata.Eu merg la copil la scoala in pauze si vorbesc cu baiatul doar ca nu vrea sa-mi spuna prea multe,ce pot face pentru a lua baiatul la mine alaturi de sora lui?Mentionez ca eu am locuinta mea,un serviciu stabil.As dori sa stiu ce demersuri legale pot face
Pe cale de ordonanta presedintiala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumneavoastra, pentru plata pensiei de intretinere si pentru exercitarea autoritatii parintesti ( actiunea este caracterizata de urgenta, vremelnicie si de neprejudecarea fondului ).


Procesul poate fi transat pe calea dreptului comun.



Astfel, dumneavoastra trebuie sa demonstrati ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile normative pentru a fi stabilita locuinta minorului la dumneavoastra, masura speciala a ordonantei presedintiale intinzandu-si efectele pana la ramanerea definitiva a procesului transat pe calea dreptului comun.


Hotararea judecatoresca este executorie de drept, atacabila cu apel , in termen de cinci zile de la pronuntarea hotararii judecatoresti, daca a fost dispusa cu citarea partilor .In cazul in care hotararea judecatoresca a fost dispusa fara citarea partilor, termenul de cinci zile curge de la comunicarea hotararii judecatoresti.



Motivele de apel vor fi depuse dupa ce este comunicata hotararea judecatoresca.( hotararea in materie de ordonanta presedintiala poate fi dispusa si fara a fi transat un proces pe calea dreptului comun ).


Instanta de judecata se va raporta la interesul superior al copilului minor, justificand, astfel, adoptarea unei masuri de urgenta, ce prezinta caracter de protectie.


Succes.
E stabilit deja domiciliul copilului la mama.
puteti pune hotararea in executare sau puteti face plangere la politie pt nerespectarea masurilor de incredintare a copilului.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama


Utilizatorul a mentionat ca doreste ca locuinta baiatului sa fie stabilita la aceasta( actualmente tatal ocupandu-se de cresterea si de educarea acestuia ).

Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Tocmai asa a mentionat
Dupa divort cei 2 copii minori s-au impartit ,fata la tata ,baiatul la mama,apoi am schimbat copiii,dar nu in mod oficial

Deco ficiala, baiatul are domiciliul stabilit la mama, desi in fapt el sta la tata.
Oricum, mama are o hotarare prin care domiciliul baiatului e la ea.
Multumesc,domiciliul baiatului este stabilit la mine,iar al fetitei la el,doar ca eu nu pot avea o relatie normala si fireasca cu baiatul.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor in urma unei relatii de concubinaj. corina_iliescu corina_iliescu Am trait cu tatal copilului 17 ani fara a exista o casatorie legala. Acum 9 ani am dat nastere baiatului nostru pe care tatal l-a recunoscut. Copilul ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? silbv silbv sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)