avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de Locuinta (de fapt nu exista)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de Locuinta (de fapt nu exista)

Buna ziua,

Se poate un sfat, va rog? Sau trebuie discutat acest lucru in tribunal?

In data de 12.05.2014, apartamentul mamei(in care locuiesc eu si ea) a fost grav inundat de catre vecina de deasupra. Dupa acest eveniment regretabil, vecina a spus ca are asigurare la Astra Asigurari si ca totul o sa se rezolve prin asigurare. Imediat dupa aceasta zi, vecina a fost la Astra si a facut toti pasii necesari. Dupa aproximativ 5 zile o persoana de la Astra a venit la mine sa constate problema si sa-mi imaneze actele neceare care trebuiesc completate. Un act necesar era un deviz de la o firma de zugravit. Dupa 4 zile toate actele au fost facute si am fost sa depun dosarul. Dupa 1 saptamana am sunat la cei de la Astra si am vorbit cu un domn de acolo care se ocupa de cazul meu si mi-a zis ca ei or sa plateasca 2200 ron desi devizul este de 6119.8 ron fara tva(manopera + material).
La aflarea sumei i-am intrebat cum se poate o asa mare diferenta de bani iar ei au zis ca daca un perete de 12 m are o pata de 2m, ei doar pe aceea o refac cu glet. Atunci eu i-am intrebat cum pot ei sa puna glet peste huma + lavabila peste tot peretele fara sa dea jos huma iar ei au zis ca nu-i intereseaza. Ei doar asa fac si sa zic merci ca imi dau cu lavabila care e mai scumpa decat huma. Apoi am precizat ca familia mea doreste ca apartamentul sa fie exact la fel ca inainte. Cu huma in camere si aceleasi culori.

Acum as avea si eu o intrebare:
1. Ma ajuta intr-un fel ca am si eu asigurare(identica ca a vecinului, cea de 20 de euro)?


Daca se doreste pot sa pun si pozele cu apartamentul imediat dupa inundatie + devizul zugravilor + Nr politei + "Oferta" celor de la Astra(care acum o am doar verbala si in cateva zile o sa mi-o dea si scris).
Cel mai recent răspuns: incepatorul12 , utilizator 11:55, 17 Iulie 2014
Politele PAD cu prima de 20 E nu acopera daunele prin inundarea din conducte.
Probabil vecinul are o polita facultativa cu clauza de raspundere civila, altfel asiguratorul ar fi refuzat despagubirea.
Despagubirile se acorda pentru reparare (in mod strict) a portiunilor avariate de eveniment, prin refacerea/readucerea la starea initiala (identica ref. la material si tehnologie)
Orice cheltuieli (suprafete) suplimentare raman in sarcina beneficiarului.
Aceasta situatie, presupune o negociere si in caz de conflict, rezolvarea se dispune de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
nucu$, utilizator
a) Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale de 20 Euro, nu o puteti folosi pentru nedorite incidente, neglijenta, dezinteresul vecinului de deasupra noastră : fapta nu se poate încadra la "dezastre naturale" (cutremur, trăznet/fulgere, alunecari de teren, inundatii de la Natură NU DE LA VECINI ;
b) vecina cu locuinta de deasupra mamei dvs. pe lângă asigurarea similara cu a dvs. mai are si una facultativă cu o anumita societate de asigurari si pe o valoare consistenta în caz de . . .Problema despăgubirilor ar trebui explicata cetateanului înainte de a proceda la întocmirea Politei facultative de asigurare şi, stipulată concret în scris, în Contract.Cetatenii, la încheierea Contractului/Contractarea unei Polite de asigurare, de regulă/în multe cazuri, sunt mintiti cu zâmbetul pe buze şi foarte amabili de niste indivizi - functionari cu fler specific şi special instruiti de patron dar nu se concretizează nimic în Contract.
Multumesc baieti pentru raspuns.

Legat de raspunsul lui @nucu$.


Nici nu doresc altceva. Doresc sa revina la starea initiala. Acum, cum poate sa revina un perete cu huma la starea initiala? Cum?
Ei zic ca pun glet peste huma.... Pai daca fac asa...o sa-mi cada peretele.

Asta e problema mea. Vreau sa fie ca inainte sau totul ca nou...la fel. Nu pot accepta sa am 80% perete verde cu huma si 20% cu glet si alb(de la lavabila)...

E normal ca ei sa-mi faca asa ceva?

Merci pt timpul acordat! Sunteti de un real ajutor.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
incepatorul12, utilizator
Solutia tehnica o poate da doar un specialist in reparatii, nu orice zugrav.Exista o multitudine de produse care au aparut in aceasta industrie (ex. amorse, cleiuri, grunduri, etc.) ce pot rezolva (local) aderenta diferitelor glet-uri pe orice suport.La fel privind mixajul automat de coloranti, pentru orice nuanta de vopseluri lavabile, procurabile la standurile de vopseluri, pe baza mostrelor aduse de solicitanti.(impropriu socotiti vopseaua lavabila ca fiind numai alba)
Cred ca problema poate fi rezolvata in doua moduri (alternative):
1.Admiterea despagubirii numai pentru un deviz privind repararea (garantata) a celor 2mp in discutie;
2.Suportarea costurilor celor (12-2=8mp) ce reprezinta o noua structura, in cazul renovarii intregului perete, partea daunata fiind despagubita de asigurator.
Oricum, pentru justificarea celor (numai) 2mp pretinsi, asiguratorul trebuie sa va prezinte devizul, conform actului de constatare pe care l-ati semnat, pentru a-l putea combate (suprafete,materiale,manopera) cu ajutorul unui expert tehnic in constructii, in baza normativelor de reparatii in constructii, obligatorii inclusiv pentru asigurator.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
nucu$, utilizator
Merci de raspuns si de lamuriri @nucu$.

Cand tragi linie e cam trista situatia dar asta e.

Alte discuții în legătură

Notificare de plată de la societate de asigurări MissD MissD Bună ziua! Subiectul mesajului se referă la o notificare de plată din partea unei societăți de asigurări. Părinții mei au primit acum câteva ... (vezi toată discuția)
Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și ... Naziha Naziha Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Judecata companie de asigurari Fantomel Fantomel Buna ziua, Am primit acum 1 saptamana in posta o scrisoare ca am fost dat in judecata de catre o companie de asigurari ,pentru o asigurare de locuinta . ... (vezi toată discuția)