avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon sub balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon sub balcon

Buna ziua,
locuiesc intr-un bloc cu 4 et., la parter, iar parterul nu este prevazut cu balcon. Daca doresc sa construiesc unul la fel ca cele existente, nici mai lung nici mai lat si exact sub ultimul balcon, am nevoie de acordul vecinilor? Si a doua intrebare: vecina de la et. 1 nu permite accesul in gradina blocului. A imprejmuit spatiul din fata geamurilor sale (si implicit ale mele) cu gard, iar la poarta e lacat. Daca incep constructia balconului, ma vad nevoita sa-i tai lacatul ca sa ajung in fata geamului meu. E ilegal sa procedez asa?
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 13:44, 6 Iunie 2014
nu se mai acorda autorizatii pentru constructie balcon ,
doriti sa construiti ilegal ?


vecina nu are dreptul sa imprejmuiasca , gradina apartine tuturor - reclamatie la asociatia de locatari + reclamatie la protectia consumatorului .
Trebuie sa procedati metodic:

In primul rand, cautati un arhitect cu drept de semnatura, care va face sau vă va spune cum să faceţi cererea privind eliberarea unui certificat de urbanism, catre Primarie.

Dupa ce aveti certificatul de urbanism , procedati in functie de ceea ce va cere autoritatea publica locala (primaria) prin certificatul de urbanism. De exemplu, va specifica daca va trebuie acordul vecinului sau acordul asociatiei; eu presupun ca va cere acordul asociatiei.

In continuare, arhitectul "initial" sau alt arhitect cu drept de semnatura va intocmi proiectul de autorizare, care cuprinde o multime de componente, toate fiind in sarcina arhitectului.

Dosarul se depune la Primarie, dupa care asteptati cel mult 30 de zile pentru eliberarea autorizatiei. Dupa ce aveti autorizatia, executati lucrarea. Cu autorizatia eliberata de Primarie, vecina nu are cum se opune lucrarii.

In tot cazul, va sugerez sa nu va bateti capul prea tare, direct, pentru ca sunt tot felul de chestiuni tehnice complicate, deci cel mai bine este sa angajati o persoana de specialitate, respectiv un arhitect cu drept de semnatura.

Succes!
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator
@ella1goran

Va rog sa argumentati, altfel poate fi interpretat ca o parere personala, iar raspunsul fara valoare.
In capitala,cel putin se acorda autorizatie pentru executare balcon la forma balcoanelor existente
Imobilul nostru este astfel construit incat exista "joc de balcoane " intre cele 4 scari ,unele scari nu au balcoane pana la etajul 5 -de la etajul 6 pana la 10 exista balcoane
In urma cu circa 2 luni o proprietara de la parter a abtinut acordul autoritatii locale pentru executare balcon
Intrbarea mea era daca am nevoie de acordul vecinilor. Cativa din ei nu sunt deacord si nici nu argumenteaza de ce. Nu mi se pare corect atata timp cat ei au balcon, iar eu doresc unul exact ca al lor, nu ma extind si nu abuzez de spatiul din jurul blocului, asa cum fac unii transformand acel spatiu in curte proprie! Am nevoie de acordul celorlalti locatari pentru a obtine autorizatie?

Alte discuții în legătură

Construire balcon la parter ContSters252142 ContSters252142 Cu respect, Forum Doresc sa va supun atentiei 2 situatii: [1] Locuiesc la parter intr-un bloc de 4 etaje, ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Magazin la parterul blocului si constructie balcon Iael Iael As vrea sa stiu ce aaprobari sunt necesare pentru deschiderea unui magazin la parterul unui bloc sio pentru constructia unui balcon ? Ce se intelege prin ... (vezi toată discuția)