avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda ITM persoana responsabila completare REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda ITM persoana responsabila completare REVISAL

buna ziua

as vrea sa stiu daca inspectorii itm - relatii munca pot da amenda pe persoana responsabila cu completarea registrului revisal.


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: danaen , utilizator 12:40, 11 Iunie 2014
BUNA ZIUA !
Nu , nicidecum persoana responsabila cu Revisal, chiar cu contract de prestare de servicii, nu poate fi amendata de inspectorii ITM; acestia vor amenda, in conditiile legii persoana juridic(dupa caz),prin reprezentant legal, iar eventual aceasta se poate indrepta impotriva celui care a prestat serviciul, pentru prejudicii/pagube aduse entitatii !
cu stima !
Va multumesc!

Există obligativitatea ca tu ca persoana responsabila cu completarea REVISAL sa detii calificare/specializare/perfecţionare în domeniul resurselor umane şi cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de utilizator. Sau pur si simplu angajatorul iti da dispozitie cu completarea REVISALULUI..si atat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Din cate stiu se amendeaza societatea dar cel care completeaza in revisal si transmite poate fi ulterior tras la raspundere de angajator daca nu a procedat corect. Asa ca, corectitudinea ar trebui sa domneasca peste tot!
Amenda o primeste angajatorul , care apoi se poate indrepta impotriva persoanei care i-a cauzat acest prejudiciu.
In urma plăţii salariului aferent lunii trecute, au fost suspendate verbal drepturile prevăzute de CCM, cu toate că aceşti bani sunt ţinuţi în casierie şi sunt trecute pe statul de plată, nu le-am primit. Aş vrea să ştiu ce se poate face în această situaţie? Nu a fost nimic comunicat în scris.
Menţionez faptul că mai am 15 zile până nasc, nu mi-am luat prenatal, şi consider că este un abuz din partea angajatorului acest comportament şi aceste măsuri verbale.
Aş vrea să ştiu dacă acest lucru este legal. şi dacă sancţiunea se aplică pentru salariile drepturile retroactive ( pentru salariul pentru luna anterioară).

Alte discuții în legătură

Neplata salariului din contractul de munca gabi_proto25 gabi_proto25 sunt angajat la o firma de transport din judetul maramures din iunie 2015 ca sofer si as dori sa stiu cum recuperez salariile (in mod legal)din contractul de ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu angajatorul daca nu m-a platit ContSters313377 ContSters313377 angajatorul nu mi a facut forme legale si nici nu m a platit ,cum procedez si ce risca angajatorul? (vezi toată discuția)
Salariu neplatit kmalone kmalone Buna ziua Am lucrat in Germania o perioada de 2 luni (mai-iulie). Am plecat printr-o firma din Romania cu delegatie deci ca si plata era defapt diurna pe zi ... (vezi toată discuția)