avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se modifica acordul de asociere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se modifica acordul de asociere?

Buna ziua.La o asociatie de proprietari,inregistrata anterior L.230/2007,locatarii noi veniti in condominiu,depasesc nr.locatarilor care au constituit A.de P.Intrebare.La sosirea fiecarui locatar,trebuia semnat anexa la acordul de asociere, adeziune la A.de P.(daca se dorea)si trebuiu depuse copii de pe actele de proprietate?Se mai merge la R.C. sau la organul fiscal cu noul acord de asociere? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:00, 9 Iunie 2014
Nu, deoarece nu se modifica textul acordului de asociere, ci se completeaza tabelul anexat acestuia.

Multumesc,elga50.Nu am spus de,,modificare"acord asociere.Am intrebat,daca este necesar sa se depuna in copie documentele de proprietate,o data cu semnarea acordului.
Copii de pe actele de proprietate, da, se depun la dosarul de infiintare, dar nu se merge nicaieri cu dosarul astfel completat.

O remarca as vrea sa fac.
Atunci cand cereti actul de proprietate, verificati si inscrierea lui in registrul de CF si inregistrarea lui in tabel, astfel incat pe viitor, in caz de inscriere a vreunui privilegiu imobiliar, sa va duceti exact la fix, fara sa mai bajbaiti dupa acest numar in CF.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
elga50, moderator
Juliano5 a scris:
La o asociatie de proprietari,inregistrata anterior L.230/2007,locatarii noi veniti in condominiu,depasesc nr.locatarilor care au constituit A.de P.Intrebare.

Asociatia de proprietari este coinstituita din proprietari si nu din locatari. Propritarul poate locui in acea asociatie, in alt oras, in alta tara... si nu este obligat sa fie si locatar, sa locuiasca acolo.
la constituirea sociatiei de proprietari nu cred ca ati consemnat in statur, in acord, in incheierea judecatoreasca de infiintare faptul ca in aceasta asociatie sunt un numar de XX locatari ci doar proprietarii, fiecare cu proprietatea sa. Asa ca puteti avea de la infiintare 50 de apartamente si tot atatia proprietari iar locatarii (oamenii ce locuiesc) pot fi de 3 ori mai multi dar fara legatura cu infiintare asociatiei.
La sosirea fiecarui locatar,trebuia semnat anexa la acordul de asociere, adeziune la A.de P.(daca se dorea)si trebuiu depuse copii de pe actele de proprietate?

Asa cum spuneam locatarii (membri ai familiei, chiriasi, rude...) vin si pleaca, pot fi mai multi ori mai putin in fiecare luna.
Numai in cazul schimbarii proprietarului (prin vanzarea apartamentului, donatie...), noul proprietar trebuie sa depuna la asociatie actele de proprietate in copie conf. Legii 230/2007, si sa formuleze o cerere pentru a deveni membru al asociatiei daca vrea.
Se mai merge la R.C. sau la organul fiscal cu noul acord de asociere?

Asociatiile de proprietari nu au treaba cu RC, nu sunt inregistrate la Registrul Comertului pentru ca nu fac acte de comert. Asa ca nu se merge la RC. Nici la organul fiscal nu aveti ce cauta cand apare sau pleaca un proprietar. Nu se schimba fiscalizarea in functie de numarul proprietarilor dintr-o asociatie. Si, asa cum s-a mai spus, la instrainarea proprietatii, la sosirea altui proprietar nu se face un nou acord de asociere. Se inregistreaza doar la asociatie cererea noului proprietar prin care devine membru al asociatiei.

Multumesc,Adriantot.Presedintele A.de P.nu stie sa fac diferenta intre proprietar membru al A.deP.si locatar tolerand la A.G inclusiv chiriasi fara delegatii din partea proprietarilor membri ai A.de P.

Alte discuții în legătură

Drepturi membri asociatie proprietari, daca nu au facut cerere de asociere.. AlainCostea AlainCostea Buna ziua, Ca de obicei, cautand un raspuns am dat peste alte intrebari. Astfel. HG 1588 2007 spune: ”Art. 9. — Inscrierea ulterioara in ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari si proprietarii care nu fac parte din asociatie Vartgoth Vartgoth Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu ce se intampla daca la sedintele unei asociatii de proprietari (bloc de locuinte) participa si acei proprietari care nu ... (vezi toată discuția)
Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)