avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Castigare proces pentru recuperare taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Castigare proces pentru recuperare taxa de poluare

Buna ziua.In noiembrie 2013 a fost prima infatisare pentru procesul pentru recuperarea taxei auto.La inceputul lunii acestea a fost recursul,care a fost respins de instanta,deci hotararea judecatoreasca a fost in favoarea mea.Din cate am inteles de la avocatul meu,banii se vor iinapoia pe o perioada de 5 ani,aceasta procedura fiind neconstitutionala.Insa,va intreb pe d-voastra daca nu este vreo modalitate de a primi toti banii o data,nu pe o perioada de 5 ani.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 14:14, 26 Iunie 2014
Felicitari. Este bine ca ati castigat. Banii chiar daca ii primiti inapoi in rate tot este mai bine decat sa nu-i mai vedeti deloc. De fapt in 2014 prima rata si ultima, a cincea, in 2019 !
Este incorect faptul ca banii nu se dau intr-o singura transa inapoi, asa cum, dealtfel, statul i-a si primit si, cand v-au taxat nu v-au intrebat daca doriti sa-i achitati in rate, nu-i asa ?!?

Ati putea incerca tot la instanta sa hotarasca ca este imperios necesar sa-i primiti inapoi asa cum vi s-au si luat. Sanse ar fi. "Unde-i lege, nu-i tocmeala !", insa in cazul dumneavoastra cum ar trebui sa se aplice ?!? Dupa cate am inteles s-au cam blocat dosarele pentru returnarea Taxei Auto (de poluare) chiar si pentru prima transa, functionarii publici invocand diverse motive ce nu au deloc sustinere.

Incercati sa faceti demersuri oficiale, in cadru legal actual, cerand returnarea sumei asa cum ati si achitat-o => INTR-O SINGURA TRANSA, in caz contrar cred ca puteti invoca si ilegalitatea masurii aprobate fara ca cineva sa-i intrebe si pe cei in cauza (inclusiv pe dumneavoastra), catre Curtea Constitutionala. Succes !

P.S.: Poate reusiti crearea unui precedent important pentru justitia din Romania, dar si pentru modul corect in care ar trebui solutionate unele masuri antisociale, nepotrivite, ce aduc atingere tuturor cetatenilor, celor care platesc taxe si impozite, prin masurile impuse abuziv si ilegal, de cei alesi de catre acestia si care, la randul lor, ar trebui sa-i slujeasca corespunzator, pozitiv, corect, recunoscatori, nicidecum sa-i umileasca, in fel si chip, prin tot felul de masuri nepotrivite, asa cum din pacate se intampla, aproape dintotdeauna, la noi in tara, in Romania tuturor posibilitatilor RELE (deocamdata). NO COMMENT !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Multumesc din suflet pentru raspuns.Nu mi se pare corect sa primim banii in cinci transe,deoarece noi i am achitat integral intr-o singura zi.In Romania,din pacate totul este posibil.Mi-a spus avocatul meu,ca singura sansa ar fi cea cu executarea silita,bineinteles de catre un executor judecatoresc,insa nu se stie care sunt sansele de reusita.
nu sunt sanse de executare silita. singura sansa este sa se declare neconstitutional acel articol care prevede plata in 5 ani. exista pe rolul curtii constitutionale o sesizare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare taxa de poluare TanaseA TanaseA Buna ziua. Am o hotarare definitiva ce stabileste returnarea taxei de poluare, hotarare pronuntata pe 16.01.2014, dosarul fiind deschis in 05.2013. In martie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem un srl care a primit fonduri europene de la afir ... bogdan.anton bogdan.anton Buna ziua, Avem un SRL care a primit fonduri europene de la AFIR prin PNDR submasura 6.2 in valoare de 35000 euro. Am avut 3 ani in care sa facem venituri ... (vezi toată discuția)
Proprire direcția impozite și taxe locale de două ori pentru aceeași sumă, prin urmare două comisioane bancare plătite din cauza greșelii lor. cine ar trebui să-mi returneze comisionul? alexandra111ax alexandra111ax Buna ziua, Am avut o poprire pe cont pentru o amenda, s-au retras suma + comisionul bancar aferent tranzactiei si masura popririi a fost ridicata. Ulterior, ... (vezi toată discuția)