avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... suspendarea contractului de studiu la facultate anul I
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

suspendarea contractului de studiu la facultate anul I

buna! am o nelamurire. in vara, mai exact iunie 2015 m-am inscris la universitatea 1 decembrie 1918 alba iulia. am platit prima transa in valoare de 475 de lei, urmand sa o platesc pe a doua pana la data de 1.12. 2015. problema e ca eu am fost doar o zi la facultate, in care am semnat contractul si mi s-au dat materialele pentru studiu, iar apoi nu am mai fost deloc deoarece am fost nevoita sa plec din tara, asa ca a doua transa nu am platit-o si nu m-am prezentat nici la examene. este adevarat ca nu am anuntat pe nimeni ca nu o sa mai merg, dar acum mi-a venit acasa o scrisoare prin care mi se notifica faptul ca mi s-a suspendat contractul de studiu si trebuie sa platesc suma de 570 de lei. intrebarea mea este urmatoarea: de ce ar trebuii sa platesc niste bani daca eu nu vreau sa mai urmez facultatea? de ce ar trebuii sa platesc cand eu am fost doar o zi la facultate, adica la inceperea anului? practic eu nu am beneficiat de absolut din partea lor asa ca nu vad corect sa platesc acei bani. ce ma sfatuiti? cum imi pot lua diploma de bac inapoi daca acea taxa nu vreau sa o platesc. va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
natalia66, utilizator
Cel mai recent răspuns: natalia66 , utilizator 21:57, 18 Februarie 2016
Ati citit contractul pe care l-ati semnat ? Raspunsul la intrebarea dvs il gasiti acolo.
Mie mi se pare normal sa platiti pt ca nu v-ati retras.
da am citit contractul. scrie asa: nerespectarea de catre student a prevederilor privind achitarea taxelor de studii pana la datele stabilite atrage , pentru urmatoarele 20 de zile , plta de penalitati de 1 % ( din suma restanta) pentru fiecare zi de intarziere. dupa aceasta data, neplata taxei de studii atragesuspendarea contractului de studii , pana la achitarea obligatiilor restante. in cazul neachitarii taxelor pana la finalul anului universitar studentul va fi exmatriculat. Asta scrie in regulament! deci la sfarsitul anului ma exmatriculeaza daca nu platesc , dar in ce consta exmatricularea aceea? am inteles ca nu v-oi mai putea urma faculatea, dar ce alte sanctiuni mi se vor pune? va multumesc!
Înseamnă că veți avea de achitat rata 2 cu penalități pt 20 de zile.
Dacă ratele sunt egale înseamnă 475+( 1%x475)x20=570
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
aveti dreptate! asa mi s-a zis ca am de achitat 570 de lei. dar daca las timpul sa mai treaca o sa am tot mai mult de plata? sau daca nu platesc deloc ,ce mi s-ar putea intampla in cel mai rau caz? ca asta ma intereseaza ca o sa mi se intample pt ca eu nu am nimic pe numele meu, nu ar avea ce sa imi ia. va multumesc mult ca mi-ati raspuns si va rog lamuriti-ma si cu intrebarea asta ca sunt un pic cam incurcata
Nu veți avea mai mult de plata, însă e posibil sa va dea in judecata dacă nu plătiți și veți avea de plătit și cheltuieli de judecata și de executare. Nu o sa stați fără venit o viw.
Poate nu va dau în judecata, dar nici diploma nu va dau pana nu le dați banii.

Alte discuții în legătură

Sunt student la educație fizica și sport în anul 1. până ... Dila99 Dila99 Sunt student la educație fizica și sport în anul 1. Până în prezent am plătit 3 transe din rata (1200€ pe an). În contractul de școlarizare ... (vezi toată discuția)
Eliberare act personal ovit ovit Buna ziua! In anul 2016-2017, am avut calitatea de student la o anumita facultate. Am platit prima transa de X lei, dar nu am frecventat facultatea deloc, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt inscrisa la master, la zi, anul 2, taxa. nu am ... Roxaaaaa Roxaaaaa Buna ziua. Sunt inscrisa la master, la zi, anul 2, taxa. Nu am platit nici prima transa, nici alta transa pe anul in curs. Prima transa avea data scadenta ... (vezi toată discuția)