avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal cu anularea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal cu anularea permisului

Buna seara,

Am fost sanctionat contraventional si mi.a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o depasire intr,un loc permis, marcaj discontinuu si lipsa indicatorului care se interzica o astfel de manevra.

Situatia a decurs in felul urmator:
Am depasit un autoturism intr.o curba unde marcajul imi permitea acest lucru. Dupa depasire am rulat 600-700 de metri si am fost oprit de un agent care a sustinut ca am depasit in curba, incalcand marcajul continuu. Am cerut agentului sa ma mergem impreuna la acea curba sa verificam marcajul, dar acesta a refuzat.

Mi.a luat actele, mi.a intocmit procesul verbal, a luat declaratie celui pe care l.am depasit. Surpriza cea mare a fost cand mi.a dat procesul verbal sa.l citesc: agentul notase ca depasirea a avut loc "in dreptul primariei", aceasta fiind la o distanta de 500-600 de metri dupa acel viraj buclucas, adica cu 100-200 de metri inainte de locul unde m.a oprit. Mentionez ca in dreptul primariei se sfarseste marcajul discontinuu si incepe marcajul continuu. I.am atras atentia asupra acestui lucru, agentul raspunzand ca daca vreau sa.l semnez, bine, daca nu, el tot mi.l trimite acasa.

Am sunat la 112 pentru a reclama acest abuz dar fara succes, interlocutorul spunandu.mi ca singura cale de atac este sa fac contestatie.

Dorec sa depun plangere impotriva acestui proces verbal. Ca idee, as dori sa citez in instanta acel martor, soferul pe care l.am depasit. Acesta a fost constrans sa scrie dupa dictare acea declaratie. Ma gandesc k in instanta acesta va relata faptele exact in felul in care au decurs.

Ce sanse am sa castig aceasta plangere?
Ce motive ar trebui sa invoc?

Va multumesc anticipat!

Emilian
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
emylianomonac, utilizator
Cel mai recent răspuns: emylianomonac , utilizator 21:01, 13 Iunie 2014
Ati semnat procesul verbal pana la urma? Daca da, ati mentionat obiectiunile dvs in procesul verbal?
Am semnat procesul verbal si am mentionat la obiectiuni ca "am depasit in zona cu marcaj discontinuu".
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
emylianomonac, utilizator
Pentru ca procesele verbale incheiate de agentii constatatori beneficiaza de prezumtia de legalitate (adica asa e cum spun ei) aveti nevoie de un martor.
In plus, da, puteti sa cereti instantei sa-l citeze ca martor si pe soferul la care faceti referire in post. Dupa ce depune juramantul, poate nu-i va fi la fel de usor sa minta, fiind infractiune.
Vedeti ca acum se achita taxa de timbru si ptr contestarea proceselor verbale. Si instanta competenta este cea de la locul savarsirii contraventiei. Puteti cere instantei totodata sa oblige politia sa depuna inregistrarea de la 112 prin care raportati abuzul. E in avantajul dvs.
Scrieti exact ce ati spus in post, indicati numele martorului propus de dvs (cel din masina dvs), anexati taxa de timbru, o copie dupa procesul verbal si o trimiteti cu confirmare de primire la judecatorie in maxim 15 zile.
Cele bune.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
S.a produs o neintelegere. Eu eram singur in masina. Soferul pe care l.am depasit insa era cu alte doua persoane in masina.
In principiu as dori sa citez toate cele 3 persoane, dar nu stiu cum le cheama pe celelalte doua. Numele soferului care a depus declaratia il am scris in procesul verbal la rubrica martorului.

Ce se intampla in cazul in care martorul/martorii citati nu vin la proces?

Multumesc anticipat.

Cu respect,

Emilian
Daca dv solicitati in plangere proba cu martori,pe care ii indicati,instanta va desfasura procedura legala de citare a acestora
Instanta poate dispune repetarea citarii martorilor,aducerea cu mandat,dar daca in final acestia refuza sa se prezinte,instanta poate dispune judecarea cauzei in baza probelor prezentate de dv

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda si permis retinut - ce sanse am? unnimenicunoscut unnimenicunoscut Buna ziua! In urma cu 4 zile am depasit o masina cu Scoala , la iesirea dintr-o curba semnalizata cu un singur panou pentru curbe periculoase. [i]Panouri ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru depasire in locuri permise petosticky1979 petosticky1979 Buna seara! as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, daca se poate in legatura cu urmatoarea situatie: mergand pe un drum judetean din Suceava, un domn ... (vezi toată discuția)