avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizare abuziva salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizare abuziva salar

Buna ziua,
Lucrez la o firma in departamentul vanzari, salarul este compus intr-o parte fixa si un bonus. Acest bonus se calculeaza dupa o formula bine stabilita. Bonusul este trecut pe fluturas. Luna aceasta mi-sa taiat fara motiv din bonus. La intrebarea mea, care este motivul taierii, am primit raspunsul ca asa a vrut directorul general. Mentionez ca taierea de bonus sa produs la toata lumea din departament. Mai mentionez ca acest bonus este calculat in mod automat de sistem si este public pentru angajati, decci nu poate fi greseala umana. In alta ordine de idei, nu am primit bonusul care il calculeaza sistemul. Sunt indreptatit sa ma adresez ITM-ului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 12 Iunie 2014
Acordarea bonusului unde este prevazut in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului?
bonusarea este prevazuta in contractul individual de munca , insa nu este specificata o valaore anume , grila de bonusare este diferita de la un an la altul, sau mai mult, in functie de evolutia pietii.. etc, in grila sunt prevazute si penalitati, insa aceea taiere de bonus este peste valoarea penalitatilor prevazute in grila de bonusare. Am fost si penalizat odata conf grilei. Dar acum am fost penalizat din bonus fara un motiv anume.
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
adrianseres, utilizator
Retinerea din salariu nu este justificata, ceea ce inseamna ca recuperarea bonusului retinut va putea face obiectul unei actiuni in instanta sau a unei medieri.

ITM-ul poate constata ca vi s-a retinut acest drept , dar nu-l poate obliga pe angajator sa va achite drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masă liviu hincu liviu hincu Pe motiv că unitatea are datorii, in ultimele 6 luni nu am mai primit tichete de masa (menționez că lucrăm 10-12 ore pe zi pentru un salariu de 1200 ... (vezi toată discuția)
Penalizare din bonus alexSm1 alexSm1 Buna seara, Lucrez la o companie multinationala de vanzari in cadrul Departamentului de Relatii Clienti. Incepand cu luna trecuta Deputy Manager a impus un ... (vezi toată discuția)