avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cerere modificare act constitutiv asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cerere modificare act constitutiv asociatie proprietari,cooptare membri noi

o asociatie de proprietari a depus cerere de cooptare noi membri; s-a stabilit o sedinta; s-a depus cerere de judecare in lipsa; s-a respins cererea,ca lipsita de interes; ce inseamna aceasta,ce trebuie sa inteleaga asociatia din acest rezultat? initial,ni s-a spus ca este o formalitate,aceasta cooptare de noi membri,presedintele nu s-a putut prezenta la sedinta si chiar nu vedem de ce trebuia sa fie prezent (taxa s-a achitat,s-a depus chitanta la judecatorie,s-a depus cerere de judecare in lipsa,nu s-a solicitat nici un document in plus fata de cele depuse anexat cerereii)
Cerea este lipsita de interes pentru orice instanta deoarece nu trebuie sa apeleze nimeni la instanta pentru a deveni membru al asociatiei de proprietari.
Proprietarii care locuesc in condominiul administrat de asociatia de proprietari, fac cerere sa devina membri si o depun la presedintele asociatiei si nu in instanta.
Cititi legea 230/2007 si o sa constatati ca ati apelat la judecatorie fara rost. Nu e treaba judecatoriei si a nimanui din afara asociatiei sa-si dea acordul, avizu, sa-si dea cu parerea.... pe aceasta tema. Se depune o simpla cerere la asociatie si proprietarul devine membru cu toate drepturile de membru pentru ca obligatii deja are.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari anterior oricarui demers trebuie sa stapaneasca dispozitiile in vigoare,in temeiul carora se infiinteaza,se organizeaza si functioneaza asociatiile de proprietari
L nr 230/2007 Art. 7
Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.
va multumesc,tuturor,asa ma gindeam si eu,dar,neavind pregatire speciala,respectiv in plan juridic,am zis sa vad parerea unora cu experienta; multumesc inca o data,inclusiv pt promptitudine!

noi nu am fi apelat la instanta,caci am inteles de la inceput textul legii,dar ni s-a impus de catre...politia locala!
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Adriantot, moderator
Politia locala nu are atributii in interiorul asociatiei si nici in legatura cu documentele de infiintare a asociatiei.
In primul rand actul constitutiv este un document de arhiva care vorbeste despre proprietarii care au participat la infiintarea asociatiei si el nu se actualizeaza.

Oricum e aiurea treaba cu politia locala. Ar trebui sa le cereti daune pentru aceasta bataie de joc.
turcugabriela a scris:
noi nu am fi apelat la instanta,caci am inteles de la inceput textul legii,dar ni s-a impus de catre...politia locala!

Ce anume a impus politia locala? Fiti un pic mai clar pentru ca nici primul mesaj nu este clar iar raspunsul meu este doar o incercare de a va face sa ne spuneti amanuntele.
In ce imprejurare a intervenit politia locala si ce v-a solicitat, ce v-a impus?
Poate ca nu ati vrut sa-i cooptati drept membri pe proprietarii din condominiu dumneavoastra, din blocul dumneavoastra si-ati vrut sa-i faceti membri ai asociatiei pe proprietarii unui alt bloc sau alta scara de bloc ce nu era in asociatia dumneavoastra. Si-atunci e alta poveste.
Concret ce vreti sa ffaceti dumneavoastra, ce a spus politia si ce ati facut?

Alte discuții în legătură

Dreptul la informare despre asociatia de proprietari din care fac parte andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care si-a facut dpdv juridic o asociatie de proprietari. Am participat la adunarile de bloc unde s-a hotarat infiintarea acestei ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari infiintata fara adunare generala cu vot lmt lmt Buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou construit. Noi vecinii nu ne cunoastem intre noi insa peste noapte, s-a autonumit un presedinte de bloc care ... (vezi toată discuția)
Adeziune la asociatia de proprietari abif abif 1. Pentru a deveni membru al ASP, in afara de scrisoarea de adeziune este necesara vreo copie a actului de proprietate asupra imobilului detinut? 2. Se ... (vezi toată discuția)