avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Probleme Salubris
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Probleme Salubris

Buna ziua . Locuiesc in Iasi si am un contract cu firma Salubris. Practic gunoierii iasiului. Am intrebat cum pot sa reziliez contractul cu ei si mi-au spus verbal , la telefon , ca nu se poate. Cel mult sa se suspende temporar in caz ca proprietarul decedeaza sau eu nu mai locuiesc in imobilul la care am contractul. Pe scurt ei mi-au spus ca nu se poate rezilia contractul ceea ce ma face sa ma intreb de ce in constitutie am dreptul la libera asociere daca Salubris impune , adica trebuie fara discutie , sa am contract cu ei. Tot ei mi-au spus ca daca reusesc sa rup relatia cu ei atunci voi fi dat pe mana primariei si acolo ma vor impozita inzecit pe un serviciu de care nu mai beneficiez. Mi-au cerut un motiv pentru care sa reziliez contractul si le-am spus ca in contract exista un paragraf in care contractul se poate rezilia unilateral sau de comun acord. Aici au devenit scarbosi si mi-au spus ca daca am intrebari sa le dau mail si primesc raspuns pe mail . Cu alte cuvinte au aratat ca ei nu au fost niciodata deschisi la discutie. Doar sa ma convinga sa raman prostul lor sa platesc 400 ron anual pentru ca ei sa imi ia gunoiul de 4 ori pe luna. Eu nu produc gunoi . Orice am reciclez . Fierul il duc la fier vechi , plasticul si sticla la centre de reciclare . Din resturile de mancare fac compost pentru gradina si ce nu poate fi reciclat (daca mai ramane ceva ) ii dau foc in curte la mine. E gunoiul meu si fac ce vreau cu el. Mafiotii astia vor sa ma fure si cand vreau sa scap de ei nu ma lasa.
Primaria a luat o decizie prin consiliul local iasi pentru amendarea celor care folosesc serviciul , adica li se ridica pubela dar nu platesc. Rationamentul lor pentru taxarea tuturor este ca toata lumea produce gunoi deci eu le folosesc serviciile pentru ca trebuie sa imi arunc gunoiul undeva , deci la ei , deci trebuie sa platesc. Ceea ce din nou mi se pare absurd deoarece sunt pus in postura de vinovat pentru ca ei fac o generalizare pentru tot orasul. Adica daca sunt cativa care abuzeaza de serviciu atunci dupa logica lor toti abuzeaza si toti trebuie sa plateasca. Deci primaria ma va impozita pe baza unei presupuneri de vinovatie pe care ei nu vor sa o dovedeasca. Ce pot face sa scap de calvarul gunoierilor ? ajutati-ma va rog.
Edit : vreau sa adaug ca primaria a impus impozit ( inzecit ) prin decizie a consiliului local pentru oricine nu are contract cu salubris . Este foarte posibil sa fie vorba si de amenzi pe langa impozit. Este legal asa ceva , este legal sa fii amendat pentru ca nu vrei sa intri in contract cu salubris ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
im0rtel, utilizator

Alte discuții în legătură

Lipsa contract salubrizare, amenda sau avertisment? eldeea77 eldeea77 Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: m-am mutat intr-un bloc tip vila acum 2 ani, suntem 8 proprietari in bloc. Nu suntem asociatie, nu avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuim in mioveni ,jud arges.de 3 ani am cumpărat ... Ionela Popescu Ionela Popescu Buna ziua! Locuim in Mioveni ,jud Arges.De 3 ani am cumpărat un teren in localitatea Stalpeni, unde am înființat o gradina de legume.De aproximativ 2 ani ... (vezi toată discuția)
Serviciu de salubrizare Nicu Radu Nicu Radu Parintii mei locuiesc intr-o comuna din judetul Arges, iar autoritatile locale ii obliga sa plateasca Taxa Locala pentru salubrizare, desi parintii mei nu ... (vezi toată discuția)