avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Eu am un copil de 8 luni. Primesc indemnizatie pt 2 ani, in valoare de 1200 lei. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in decembrie, atunci cand primul copil are 1 an si 2 luni. Pentru cel de-al doilea copil mai primesc indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: elena1605 , utilizator 14:18, 16 Iunie 2014
1. - Cand se va termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct in CCC2 si veti primi aceeasi indemnzatie.
- Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) pentru al doilea copil.

2. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi inca 600 lei lunar, pe langa indemnziatia pentru CCC1.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati cererea necesara.

3. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Atasati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

4. - Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM mergeti la Primarie si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC2.
- Nu mai aveti nevoie si de alte acte deoarece aceste acte se conexeaza cu acelea din dosarul pentru CCC1.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida in concediu crestere copil amandrolina amandrolina Buna ziua,am si eu o nelamurire legata de obtinerea indemnizatiei pentru un al doilea copil atata timp cat sunt inca in concediu de maetrnitate cu primul ... (vezi toată discuția)
Concediu pt.cresterea copilului al doilea sandor57 sandor57 Buna ziua! Am un copil de un an si 10 luni si sunt gravida in luna a IX-a.Ce fel de acte si cand si unde trebuie sa inaintez pentru a beneficia de concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)