avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil + nastere noua
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil + nastere noua

Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de lauzie si maternitate unde si de catre cine trebuiesc depuse,se inregistreaza ceva in D112 pe care momentan o transmit pe 0.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anacrsitina , utilizator 15:03, 13 Ianuarie 2015
1. Daca al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina concediul crestere copil epntru primul copil (CCC1) mama respectiva intra direct din CCC1 i CCC2, fara a mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.

3. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 mama va mai primi, pe langa indemnziatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta se prezinta la Primarie cu o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicita plata celor 600 lei lunar.

4. - Inainte de a se termina CCC1 salariata face o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Ataseaza la cerere o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie certificatul de nastere a celui de al doilea copil se prezinta la Primarie unde completeaza cererea pentru indemnziatia pentru CCC2 (nu are nevoie de alte acte).

5. In Revisal se inregistreaza cererea de prelungire a suspendarii CIM.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere copil diaconu oana diaconu oana Buna ziua! Prietena mea a fost in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 02.08.2014. Pe 26.07.2014 a nascut al doilea copil. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Gravida in concediu crestere copil amandrolina amandrolina Buna ziua,am si eu o nelamurire legata de obtinerea indemnizatiei pentru un al doilea copil atata timp cat sunt inca in concediu de maetrnitate cu primul ... (vezi toată discuția)