avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida in concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida in concediu crestere copil

Buna ziua,am si eu o nelamurire legata de obtinerea indemnizatiei pentru un al doilea copil atata timp cat sunt inca in concediu de maetrnitate cu primul copil.Eu sunt din sept 2012 in conc crestere copil pana in sept 2014 si acum sunt insarcinata din nou si ar trebui sa nasc in aprilie 2014.Cum trebuie sa procedez pentru prelungirea concediului de crestere copil din partea angajatorului si ce trebuie sa fac pentru obtinerea indemnizatiei ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 20 August 2013
1. Acum dvs. nu sunteti in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci sunteti in concediu crestere copil (CCC1) pentru primul copil.

2. Al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 iar dvs. veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1 (nu mai beneficiati de concediu de maternitate pentru al doilea copil).

3. Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

4. - Apoi mergeti la Primarie cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati indemnziatia pentru CCC2.
- Indemnizatia pentru CCC2 este egala cu indemnizatia pentru CCC1.

5. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti primi inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completati o cerere pentru cei 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elena1605 elena1605 Buna ziua, Eu am un copil de 8 luni. Primesc indemnizatie pt 2 ani, in valoare de 1200 lei. Acum sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in decembrie, atunci ... (vezi toată discuția)
Continuitate indemnizatie crestere pentru al 2 lea copil micutza_girl18 micutza_girl18 Buna ziua!Numele meu este Ana am un baietel de 10 luni,am indemnizatiie 1120 lei si am vrea sa mai facem un bebel sa merg in continuitate indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)