avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar mobil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar mobil

Buna ziua.

Am dori si eu niste sfaturi in legatura cu o amenda radar.
Conduceam auto pe drumul eurpean E60 (Slobozia - Ploiesti) si in localitatea Giurgeni am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere pentru depasirea limitei de viteza in localitate. MCV-ul cu aparat radar era in miscare din sensul opus, deoarece tocmai intorsese din locatia unde a fost stationat (pe sensul meu de mers). De obicei nu circul cu viteza, dar tocmai depaseam un alt autovehicul si n-am observat semnul de intrare in localitate, nefiind nici o locuinta pe portiunea respectiva de drum.
1) Este legal ca aparatul radar sa fie in miscare in timp ce inregistreaza viteza autovehicului din sens opus?
2) Pot face contestatie impotriva PV? Ce costuri ar presupune?
2) Contestatia, impreuna cu o copie dupa PV, buletin si permis le trimit la politia de care apartine agentul constatator sau la judecatoria Ialomita? Se pot trimite actele prin posta cu confirmare de primire?
3) Daca nu platesc si fac contestatie impotriva PV, se mai iau in considerare cele 48 de ore pentru plata jumatatii din amenda, in caz de respingere a contestatiei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 20:47, 16 Iunie 2014
1) Da, radarele de tip nou au si aceasta functie, de a inregistra viteza din mers;
2) Puteti intocmi plangere contaventionala impotriva procesului verbal (asa se numeste), se timbreaza cu 20 de lei; Puteti expedia prin posta actele, sa le depuneti in dublu exemplar;
3) Daca nu platiti in 2 zile lucratoare de la intocmirea procesului verbal, ulterior nu mai beneficiati de plata a jumatate din minimul amenzii. Este bine sa o platiti acum.

Ca si parere personala, nu va bazati contestatia pe faptul ca nu ati vazut semnul de intrare in localitate, mai bine solicitati inlocuirea amenzii cu avertisment, avand in vedere ca 1.- nu aveti antecedente, 2.- portiunea pe care ati fost inregistrat nu este o zona locuita (puteti depune planse foto din Google maps),3. - viteza cu care ati fost inregistrat nu era exagerat de mare, de natura a crea un pericol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radar zolano zolano Buna. Imprejurari si fapte: DE60, sosea portiune dreapta, in afara localitatii. Am circulat cu cca 100km la ora, dupa mine un echipaj in MCV dotat cu radar. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis csaba32 csaba32 Am fost surprins cu 102km/h (#-o) in localitate, suspendare permis 90 zile si 603 lei amenda. Doresc sa stiu in ce conditii pot contesta PV si daca am sanse ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)