avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV radar

M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers și nici pe partea opusa de limitare 50 ! Am scris in pv ca nu recunosc ca am mers cu 84 km! Vreau sa contest PV acum si doresc puțin ajutor din partea Dvs ! De ce sa ma iau in contestație ,ce motive sa introduc ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:36, 5 Februarie 2019
In PV de contraventie cum este descrisa fapta pe care ati savirsit-o ? Scrie ceva de genul "A fost inregistrat circulind cu viteza de 84 km/h in zona cu limitare de viteza de 50 km/ h " ? Sau este precizata numai prima parte , cea doar de inregistrare a vitezei de 84 km/h ? Asta doar in ideea ca erati "in localitate", lucru ce trebuia sa apara si in PV, la precizarea locului faptei.
Puteti sa revedeti locul faptei printr-o vizita ulterioara, pentru a filma eventual existenta sau inexistenta acelei limitari de viteza.
Politia este obligata de art. 121 alin 2 din HG1391/2006 sa depuna ca proba inregistrarea video a faptei, precum si documente care atesta operarea radarului de personal autorizat , respectiv buletinul de verificare metrologica in termen a aparatului (se verifica in fiecare an).
Daca nu exista proba pentru limitarea de viteza de 50 km/h aveti ce contesta.
Circulatia pe drumurile publice cu o anumita viteza (fie ea si de 300 km/h) nu este interzisa de codul rutier, ci este interzisa doar depasirea limitei de viteza admisa pe acel sector de drum (prin limita a categoriei de drum sau indicator de restrictie) - art. 121 alin 1. Conteaza deci contextul, 84 de km/h pe autostrada nu e acelasi lucru ca in localitate. Trebuie dovedita acea limitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 ... AdrianMarcu AdrianMarcu Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 km/h în limita vitezei de 50 km/h asa a scris agentul constatator, în realitate nu exista ... (vezi toată discuția)