avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare post functionar public studii medii in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare

Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar entitatea publica nu a putut sa ma angajeze pe post de studii superioare deoarece a avut prevazut in organigrama postul de referent III superior studii medii. Doresc sa stiu care este procedura si care sunt conditiile pentru a mi se transforma postul cat mai repede...problema fiind salariul mai mic in prezent. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:45, 5 Octombrie 2015
Procedura ... a fost optiunea dvs sa candidati pentru studii medii. Nu se poate transforma functia publica .
Ordin nr. 1932/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in clasa a functionarilor publici
Art. 1
(1) In cazul absolvirii unei forme de invatamant superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau considerata de autoritatea ori institutia publica ca fiind utila pentru desfasurarea activitatii, functionarii publici incadrati in functii publice cu nivel de studii inferior care doresc sa promoveze in clasa prezinta compartimentelor de resurse umane, in vederea aprobarii de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, o cerere de inscriere la examenul de promovare in clasa, insotita de diploma de licenta, respectiv diploma de absolvire sau, dupa caz, adeverinta care sa ateste absolvirea studiilor.
(2) Dupa primirea documentelor prevazute la alin. (1), la nivelul autoritatilor si institutiilor publice, prin compartimentele de resurse umane, se analizeaza daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care functionarii publici isi desfasoara activitatea sau daca sunt utile pentru desfasurarea activitatii.
(3) Cererea de inscriere la examenul de promovare in clasa se aproba de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, pe baza propunerii compartimentului de resurse umane, formulata ulterior analizei in conditiile prevazute la alin. (2).


seful tau va sti ce trebuie facut....
Promovarea conform studiilor absolvite (adica trecerea de la studii medii la studii superioare) se poate face doar daca absolvirea studiilor superioare este ulterioara numirii intr-o functie publica pentru care se cer studii medii. Daca dvs. ati acceptat numirea intr-o functie publica pentru studii medii, desi la acea data aveati absolvite studii superioare, singura varianta de a ocupa o functie publica clasa I este sa participati la un concurs de recrutare pentru asemenea functie, nu se poate face promovare.
Ordinul 1932/2009 spune clar ca
" In cazul absolvirii unei forme de invatamant superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau considerata de autoritatea ori institutia publica ca fiind utila pentru desfasurarea activitatii, functionarii publici incadrati in functii publice cu nivel de studii inferior "

si se coroboreaza cu legislatia mai noua, si anume legea 284/2010, Anexa 1, capitolul I, art. 5:
Art. 5
(1)Functionarii publici care absolva studii universitare de licenta in domeniul de activitate al autoritatii sau institutiei publice, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, in conditiile legii, intr-o functie publica de executie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzatoare studiilor absolvite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea postului adyshor adyshor cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta tibucani67 tibucani67 Ma numesc Titi Virlan si as dori sa intreb, care este procedura pentru a beneficia de majorare salar dupa ce am absolvit studii superioare cu licenta? Sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)