avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformarea postului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformarea postului

cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am absolvit facultatea in 2007 si sunt numit functionar public in 2008.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:25, 29 Aprilie 2010
Cu regret, insa ordinul sus-mentionat, prevede ca promovarea in clasa astfel:
Art. 1
(1) In cazul absolvirii unei forme de invatamant superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea sau considerata de autoritatea ori institutia publica ca fiind utila pentru desfasurarea activitatii, functionarii publici incadrati in functii publice cu nivel de studii inferior care doresc sa promoveze in clasa prezinta compartimentelor de resurse umane, in vederea aprobarii de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, o cerere de inscriere la examenul de promovare in clasa, insotita de diploma de licenta, respectiv diploma de absolvire sau, dupa caz, adeverinta care sa ateste absolvirea studiilor.
(2) Dupa primirea documentelor prevazute la alin. (1), la nivelul autoritatilor si institutiilor publice, prin compartimentele de resurse umane, se analizeaza daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care functionarii publici isi desfasoara activitatea sau daca sunt utile pentru desfasurarea activitatii.
(3) Cererea de inscriere la examenul de promovare in clasa se aproba de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, pe baza propunerii compartimentului de resurse umane, formulata ulterior analizei in conditiile prevazute la alin. (2).

Aceasta promovare in clasa se aplica functionarilor publici care absolva o forma de invatamant superior dupa numirea in functie, nu inainte. Daca ati absolvit inainte, se considera ca ati acceptat de buna voie numirea intr-o functie publica de nivel inferior; pentru fp care isi continua studiile ulterior numirii, promovarea in clasa este considerata ca o forma a dezvoltarii carierei (cand au fost numiti nu puteau fi incadrati pe o alta fp dintr-o clasa superioara, pe cand dvs, fiind deja absolvent, puteati opta pentru o fp corespunzatoarea studiilor dvs.).
Ceea ce am scris mai sus se regaseste, de obicei, in refuzul eliberarii avizului de catre ANFP pentru transformarea fp, in cazul organizarii examenului de promovare pentru fp care au absolvit studii superioare anterior numirii intr-o functie publica clasa III sau II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare m1haellla m1haellla Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar ... (vezi toată discuția)
Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta tibucani67 tibucani67 Ma numesc Titi Virlan si as dori sa intreb, care este procedura pentru a beneficia de majorare salar dupa ce am absolvit studii superioare cu licenta? Sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post daca persoana care il ocupa a absolvit studii superioare? campeanrafila campeanrafila un functionar public cu studii medii, care a absolvit o forma de invatamant superior, cum i se poate transforma postul in post cu studii superioare. Daca ... (vezi toată discuția)