avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Majorare salar absolvent studii superioare cu licenta

Ma numesc Titi Virlan si as dori sa intreb, care este procedura pentru a beneficia de majorare salar dupa ce am absolvit studii superioare cu licenta?
Sunt functionar public cu o vechime de 20 ani, am absolvit Facultatea de stiinte politice specializare administratie publica - 3 ani curs de zi, in iulie 2009, inca nu m-am inscris la master.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters46197 , utilizator 15:30, 20 Ianuarie 2010
Institutia in care va desfasurati activitatea trebuie sa organizeze examenul de promovare in functie conform studiilor absolvite, in urma caruia se va solicita avizul ANFP pentru transformarea functiei dvs. Aceasta procedura se organizeaza in conformitate cu prevederile legii 188/1999, HG 611/2008 si legii 330/2009.
De asemenea, studiile superioare absolvite de dvs. trebuie sa fie in specialitatea functiei sau sa fie considerate utile pentru desfasurarea activitatii de catre conducatorul institutiei.
Vedeti si Ordinul nr. 1932 din 18 decembrie 2009 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare în clasă a funcţionarilor publici.
art.1 alin (1) din Anexa : În cazul absolvirii unei forme de învăţământ superior în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau considerată de autoritatea ori instituţia publică ca fiind utilă pentru desfăşurarea activităţii, funcţionarii publici încadraţi în funcţii publice cu nivel de studii inferior care doresc să promoveze în clasă prezintă compartimentelor de resurse umane, în vederea aprobării de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, o cerere de înscriere la examenul de promovare în clasă, însoţită de diploma de licenţă, respectiv diploma de absolvire sau, după caz, adeverinţa care să ateste absolvirea studiilor.
(2)După primirea documentelor prevăzute la alin. (1), la nivelul autorităţilor şi instituţiilor publice, prin compartimentele de resurse umane, se analizează dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care funcţionarii publici îşi desfăşoară activitatea sau dacă sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(3)Cererea de înscriere la examenul de promovare în clasă se aprobă de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, pe baza propunerii compartimentului de resurse umane, formulată ulterior analizei în condiţiile prevăzute la alin. (2).

Adresati-va Compartimentului Resurse Umane din institutia dumneavostra. Va pot da lamuriri suplimentare.
Succes la examen !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare m1haellla m1haellla Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului adyshor adyshor cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarului public WULIA WULIA Bună ziua! sunt angajată la o instituţie publică lucrez ca funcţionar public referent III tr.I cu studii medii din anul 2008, în iulie 2010 am ... (vezi toată discuția)